Connect with us

Politica

Cătălin Silegeanu: „România normală și educată a lui Iohannis: Școală online cu telefonul în pod după semnal!”

Published

on

Astăzi este Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor… În “România Normală”, drepturile omului sunt “un lux teoretic”. În “România Educată”, copiii nu pot merge la școală fizic și nici nu au acces la învățământ online. O Românie în care rata abandonului școlar a atins în ultimii 7 ani, cote alarmante.

Ministerul Educației împreună cu Orban, au impus închiderea școlilor și au apelat la învățământul în sistem online iar inspectorate școlare au acceptat și au aplecat capetele exact că oile la tăiere, fără să ia atitudine și fără să trimită rapoarte cu școlile, liceele care au elevi foarte mulți de la sate.

Abandonul școlar este cauzat de sărăcie. Sunt mii de copii care nu au ce mânca, merg poate kilometri prin frig, noroi, zăpadă, ger, că să ajungă la școală. Cum credeți că mai au acești copii putere să învețe, să fie activi la ore când ei sunt obosiți fizic, psihic. Acești copii muncesc în gospodării, cot la cot cu părinții care nu își permit să le cumpere o pereche de încălțări… și voi Parlamentari și Guvernanți PNL în anul 2020 le puneți măști pe față  sau le cereți să facă cursuri online când ei săracii nu ai nici drum de piatră prin sat…

Sunt licee care termină cursurile la orele 20⁰⁰. Cunoaștem faptul că profesorii sunt verificați și că trebuie să respecte orarul. Întrebarea care mă macină este următoarea: Domnule premier Orban și doamna ministru Anisie Pepsiglas, știți că vine iarna? Cum va reuși un copil care și așa trebuie să se urce în pod să aibă semnal la telefon, cum va face el cursuri la ora 20 la o temperatură de -10⁰C..și care se poate resimți ca -15 ⁰C.

Stimate președinte Iohannis, d-voastră ce aveți de spus în legătură cu aceste decizii care nu sunt luate pentru protecția și protejarea de fapt a niciunui cetățean sau a “răspândacilor” care au devenit călăii care îmbolnăvesc bunicii? Cum puteți să tolerați ipocrizia și prostia guvernului d voastră ??? Spuneți că adolescenții stau cu bunicii …De ce stau cu bunicii??? Pentru că părinții nu merg la serviciu ci pentru că majoritatea părinților sunt plecați la muncă în străinătate și trimit milioane de euro anual, bani care fac că PIB ul României să crească… Bani care sunt munciți în cele mai grele condiții și în cele mai mizere munci.

Asta datorită faptului că ambasadorii stau cu gura în “botul pantofilor” reprezentanților guvernamentali ai țărilor în care românii sunt exploatați și “vânduți” că niște sclavi… Doar în Romania se permite că un ambasador să vină și să tragă de urechi reprezentanții Parlamentului, de parcă Romania e țară bananieră  și suntem sclavii lor. De ce se permite asemenea bătaia de joc la adresa românilor în țara lor ???De ce va bateți joc de acest popor ???

Domnule Premier Orban …când ați fost ultima dată într-un sat din Moldova în care să vedeți cum trăiesc oamenii și cum se chinuiesc de la o zi la alta pentru că voi cei de la guvernare ați tăiat fondurile și ați scos Moldova de pe harta României.

Analfabetismul și abandonul școlar este suma acțiunilor și nepăsării și incompetenților voastre că și guvernanți.

Din păcate, copiii, viitorul țării noastre, sunt doar un subiect de dezbateri și promisiuni electorale. În fapt, accesul copiilor la un învățământ potrivit cerințelor de pe piața muncii a fost mereu restricționat. Iar copiilor din mediul rural li se fură, efectiv, dreptul la educație, de 8 luni de zile. Drept constituțional.la fel că și accesul la sănătate .

Ce vor face copiii noștri? ACEȘTI copii nu vor mai avea șansa de a  apuca drumul pribegiei în UE pentru că și UE s-a săturat de ipocrizia voastră și nu este datoare să accepte oameni care nu au nici un viitor pentru că   propria lor țară le-a interzis drepturile date de Constituție.

Un pușcăriaș are mai multi bani acordați de guvern pentru o zi de încarcerare  și au mai.multe drepturi ..Un copil are interzis dreptul la educație, la viitor, la viață. Acești copiii vor fi Romania de maine. O Românie de asistați social!

Romania normală! Educația îngenuncheată  de politicieni și salvată de asociații, grupuri de oameni cu simț civic și inima mare. Adevărați Patrioți!

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad