Connect with us

Administratie

FLĂMÂNZI. Investiție de 3 milioane de lei într-o platformă pentru gunoi de grajd

Published

on

Pentru a îndeplini normele impuse de Uniunea Europeană, Primăria Flămânzi a demarat un proiect pentru realizarea unei platforme pentru gunoiul de grajd.

Potrivit primarului Dan Oloeriu, investiția este de 3 milioane de lei iar finanțarea este asigurată de Ministerul Mediului.

“Am semnat contractul pentru proiectul tehnic și urmează să îl predăm către Ministerul Mediului care va scoate la licitație execuția lucrărilor la platforma de gunoi de grajd. Începând din anul 2021, fermierii nu vor mai putea depune cereri de subvenții atâta timp cât nu vor avea un contract de predare a gunoiului de grajd către o platformă autorizată. Am încercat să rezolvăm această problemă și se pare că vom reuși. Vor beneficia toți fermierii din zonă, inclusiv cei din Copălău, Frumușica, Prăjeni. Probabil vom merge noi cu utilajele și vom colecta din fermele celor cu care vom avea contracte. Proiectul prevede amenajarea unei platforme de gunoi, o stație de transformare a gunoiului de grajd în produsul finit. Mai achiziționăm un tractor, un încărcător frontal, o cisternă și două remorci.  Vom avea tot ce trebuie pentru a colecta și tarnsporta acel gunoi de grajd”, a declarat Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad