Connect with us

National

Proiect de lege: Interceptările SRI, reintroduse în dosarele penale

Published

on

Serviciile secrete, din nou implicate în anchetele penale. O prevede un proiect de lege care a fost adoptat tacit de Camera Deputaților. Proiectul, inițiat de trei parlamentari, printre care și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, prevede posibilitatea ca informațiile obținute pe mandate de interceptare de siguranța națională să poată fi valorificate în dosarele penale, relatează Realitatea PLUS.

Propunerea legislativă iniţiată de ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu şi alţi doi liberali modifică Legea 51/1991 privind securitatea naţională a României şi dă posibilitatea ca înregistrările şi datele culese pe mandatele de siguranţă naţională să fie folosite ca mijloace de probă în procese penale.

Informația privind adoptarea tacită a propunerii legislative apare pe ordinea de zi de ieri a Camerei Deputaților, cu mențiunea că este vorba despre un raport comun al Comisiei pentru apărare şi juridică, Camera Deputaților fiind prima Cameră sesizată: “Data prezentării în Biroul permanent 14.09.2020; data la care se împlineşte termenul constituţional pentru dezbatere şi vot final 12.11.2020, potrivit art.75 alin.(2) din Constituţie şi art.112 din Regulamentul Camerei Deputaţilor. (…) Termenul pentru dezbatere şi vot final fiind depăşit, propunerea legislativă se consideră adoptată, în conformitate cu prevederile art.75 alin.(2) din Constituţie şi ale art.112 din Regulamentul Camerei Deputaţilor”.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad