Connect with us

Politica

Mesajul unui cunoscut medic botoșănean după tragedia de la Piatra Neamț: “Oare cât mai rezistăm să vedem atâta suferință și să mergem mai departe!”

Published

on

Tragedia de la Piatra Neamț a creat un val de emoție și în același timp de revoltă. Oamenii au început să reacționeze și să-și exprime nemulțumirea pentru că vedem tragedii după tragedii în România.

Printre cei care au avut o reacție după tragedia de la spitalul din Piatra Neamț s-a numărat și Carmen Zaboloteanu, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici botoșăneni.

Redăm mesajul postat de medical Carmen Zaboloteanu:

Oare cat mai rezistam sa vedem atata suferinta si sa mergem mai departe!

Pe resturile acestui pat se vede o pata de sange, ca un giulgiu care a impregnat toata suferinta unui suflet!

De cate ori nu am vazut pata asta si am plans zile, luni si ne-am ridicat nepunticiosi, gata cu plansul, altii au nevoie de noi!

Ca medic ajungi sa faci sacrificii, dar e ok.. Nimeni nu te-a obligat: adolescenta, mai asteapta, trebuie sa inveti, competetia e acerba la admitere, esti student..au inflorit teii in Copou, mai bine nu, ai colocviu la anatomie, biocel, fizioapat.. Nu conteaza ca tinerii de varsta ta au terminat de mult, au un salariu si o familie.. Mai ai un examen si inca un examen.. Si inca un examen! Si dupa..

Si ajungi tanar specialist, esti toba de carte stii protocolul de la New York, la Londra… stii ce sa faci.. Dar nu se poate, nu avem aia, si aia, si aia si mergi si ceri, te dau afara pe usa, intri pe geam, cumperi tu, te rogi de oricine, e pentru un pacient, numai sa nu mai vezi pata aceea de sange pe cersaf.. Mai vine cate unul care chiar vrea sa faca, ohoo.. Incepi plin de speranta.. Si pleaca, pentru ca nici el nu poate.. Si oricum performanta nu e un criteriu..nici competenta..

Si renunti in continuare.. Craciunul asta de garda, si urmatorul si urmatorul.. Nu sunt medici, dar nu poti renunta… Sigur vor veni..

Bunica e bolnava, nu poti sa o vezi, esti de garda.. Si moare, dar tu nu ai ajuns pentru ca esti de garda..

Dar cu o viata nu esti dator! Pentru ca pata aceea de sange se multiplica in mii si tu nu mai poti.. Si mori putin de fiecare data!!

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad