Connect with us

National

Anchetă de proporții la spitalul din Neamț: procurorii de caz sunt cei care s-au ocupat de dosarele Colectiv si Maternitatea Giulești

Published

on

Parchetul General a preluat deja ancheta în cazul tragediei de la Neamț. Marius Iacob, procurorul care a instrumentat dosarul incendiului de la maternitatea Giulești, va prelua cercetările de la procurorii din Neamț chiar la fața locului. Și va face echipa cu anchetatorul care s-a ocupat de dosarul Colectiv, Eduard Mihai Ilie.

La București, Șeful DSU, Raed Arafat a condus celula de criză, alături de Premierul Ludovic Orban. Momentan, nimeni nu spune de la ce a pornit incediul de sâmbătă seara, de la Spitalul din Neamț, însă pe surse se vorbește despre o supraîncărcare a sistemului instalației electrice. Flăcările ar fi fost amplificate de instalațiile de oxigen, existente în toate saloanele de Terapie Intensivă.

“Au fost desemenati cei doi procurori din cadrul Parchetului General, care se deplasează la fața locului. Sunt sprijiniți de polițiștii din cadrul Direcției de Investigații Criminale și Institutului Național de Criminalistică. Colegii mei de la Inspectoratul de Poliție Neamț au informat familiile celor 10 victime și, în același timp, familiile celor 6 pacienți care au fost deplasați către Iași”, a declarat sâmbătă noaptea Bogdan Despescu, secretar de stat M.A.I.

“Există o a doua echipă, care va verifica autorizațiile și dacă spitalul a făcut orice modificări care necesitau autorizații. Spitalul fiind vechi, el a avut doar 2 autorizații pe 2 secții care au avut modificări în ultimii ani. Dacă nu s-au produs modificări nu trebuia să ceară conform legii, din ce știu. Dar dacă s-au produs modificări și nu au cerut, atunci este alt lucru. Și aici, echipa care s-a deplasat va verifica acest lucru și va veni cu concluziile.”, a declarat Raed Arafat, Șeful DSU, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Citește mai mult pe Antena3

Foto: DIGI24

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad