Connect with us

Administratie

Consilier local USR Botoșani: “Decizia CNSU de a închide piețele este una idioată”

Published

on

Val de reacții negative după ce s-a decis închiderea piețelor din municipiul Botoșani. Printre cei care au reacționat se numără și reprezentanții USR Botoșani. Consilierul local Raluca Curelariu a avut un mesaj către reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și pentru Guvernul Orban.

Fără nici un dubiu, decizia CNSU de a închide piețele este una idioată. Altfel nu îi pot spune. Nu are nici o logică și nici o argumentare. Înțelegeam și susțineam obligativitatea respectării acelorași măsuri pe care le respectă și magazinele. De aici până la a le închide însă e cale lungă. Este evident că și la Botoșani suntem obligați să respectăm măsurile în vigoare. Cel puțin până reușește careva să îl trezească la realitate pe Orban. De menționat este că NU vorbim de o decizie locală sau județeană. Este strict mintea strălucită a celor de la „centru”. Adresa trimisă duminică de către Primăria Botoșani a fost în mod previzibil inutilă. În lipsa altor soluții s-a mers pe principiul „să vadă lumea că facem ceva”. A fost o tragere de timp în lipsa unor soluții concrete.

Diverse orașe au găsit și implementat diverse soluții. Probabil ele vor fi puse în practică și la Botoșani. Ne referim la mutarea tuturor meselor în exterior. Da. Adică în frig. Că doar de ce nu? De ce să nu ne batem joc de niște oameni ca să putem spune că „am luat măsuri pentru combaterea pandemiei”.

Soluții adunate de pe la primari ceva mai inspirați și mai rapizi în implementare: corturi, folosirea căsuțelor de lemn pentru cei ce au nevoie de alimentare cu energie electrică, detașarea completă a pereților din sticlă, piață online, vitrine frigorifice mutate la intrare – cumpărătorii netrebuind să intre în locație etc.

Consider însă că cea mai bună soluție e să îl trezească cineva pe Orban la realitate. Repede!”, este mesajul postat de Raluca Curelariu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad