Connect with us

Administratie

Societatea Urban Serv a fost amendată de poliție: “Mâine închidem toate piețele…”

Published

on

Piața Viilor din municipiul Botoșani a fost deschisă în această dimineață iar angajații Urban Serv au început să demonteze pereții din sticlă astfel încât să nu mai fie spațiu închis.

În timp ce se demontau pereții, societatea Urban Serv a fost amendată de către Poliție și s-a solicitat închiderea acestei zone în care se comercializau produse alimentare. Primarul Cosmin Andrei consideră că această sancțiune reprezintă un exces de zel și spune că niciuna dintre propunerile pe care le-a făcut nu au fost luate în considerare de reprezentații Prefecturii.

“Acest guvern iresponsabil a dat o hotărâre care este interpretată în fel și chip. Am avut o discuție la Prefectură și am convenit o serie de măsuri. Am început să le punem în aplicare în Piața Viilor, să dezmembrăm Piața Viilor ca să avem un spațiu semideschis. Din păcate, poliția a amendat operatorul Urban Serv și ne-au amenințat că ne închid Piața Viilor. Le-am explicat că măsura scoaterii tarabelor nu este acceptată de comercianți nici nu este o măsură de bun simț. Piața Centrală trebuie închisă pentru că acolo nu se poate rabata nimic. Vor rămâne comercianții care vând afară. În interior trebuie să închidem tot, așa ni s-a transmis. Nu au dat dovadă de înțelegere pentru că eram în acest proces de scoatere a geamurilor termopan. I-am transmis domnului prefect că suntem dispuși să luăm exact aceleași măsuri ca în supermarketuri, numai să ne lase să funcționăm. Nu a fost de acord. Am ajuns să dezmembrăm piețele pentru că ei consideră că acolo avem infectări cu coronavirus. Fără niciun studiu, fără nicio anchetă. Nu ne-am infectat în hipermarket, în mijloacele de transport, la cozile de la Permise, ne infectăm în piețe. Le-am propus să limităm accesul în piețe, scanarea temperaturii, instalarea de covorașe cu dezinfectant. În hala de carne avem șase intrări și șase ieșiri. Nu există niciun hypermarket care să aibă atâtea intrări și ieșiri. În Piața Viilor sunt cinci intrări și ieșiri. Și-au propus să distrugă afacerile românești pentru ca botoșănenii să meargă la supermarket”, a spus Cosmin Andrei.

Începând de mâine, atât Piața Viilor cât și Piața Centrală vor fi închise.

sdr

“Mâine piețele vor fi închise. Închidem toate piețele pentru că nici măcar măsurile pe care am vrut să le luăm nu au fost acceptate. Urban Serv a primit amendă în timp ce se dezmembrau geamurile de la Piața Viilor. Am încercat măcar să salvăm Piața Viilor dar nu am reușit. Am propus să rămână deschisă hala de carne, acolo unde sunt vitrine și nu există o interacțiune între vânzător și cumpărător dar nu au acceptat”, a adăugat Cosmin Andrei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad