Connect with us

Economic

Ludovic Orban anunţă ajutoare de stat pentru HORECA

Published

on

Guvernul va introduce o formă de ajutor de stat pentru firmele din domeniul HoReCa. Premierul Ludovic Orban a explicat că este vorba despre o schemă deja folosită în două ţări europene prin care se compensează 20 la sută din pierderea cifrei de afaceri, raportat la situaţia din 2019. Pentru această facilitate, va fi nevoie, însă, de aprobarea Comisiei Europene. De asemenea, şeful Executivului a mai anunţat şi ajutoare de stat pentru “zona culturală privată”, însă, în acest caz, schema de ajutor e mai greu de realizat.

“În zona HoReCa, pe lângă măsurile pe care le-am adoptat, vom introduce o formă de ajutor de stat care am văzut că este deja folosită în două ţări europene. Este o schemă în care compensezi pierderea prin compensarea a 20% din pierderea cifrei de afaceri raportat la 2019. Efectiv se dau bani, 20% din pierderea pe cifra de afaceri”, a declarat premierul Ludovic Orban, la postul B1 TV, citat de Ştiripesurse.
Orban a afirmat că această măsură de ajutor ar urma să fie aplicată prin Ministerul Economiei.
“Noi deja pregătim schema de ajutor de stat, pregătim actul normativ, vom face solicitare către Comisia Europeană pentru că orice formă de ajutor de stat pe care o dai trebuie aprobată de Comisia Europeană”, a adăugat prim-ministrul.

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad