Connect with us

Administratie

Cosmin Andrei: “Sunt de acord să respectăm aceleași condiții ca în hipermarketuri, dar să nu închidem piețele”

Published

on

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, a propus ca cele două sectoare agro-alimentare să funcționeze în continuare, cu anumite măsuri de siguranță. Acesta a recomandat să se respecte în continuare măsura purtării măștilor de către toți comercianții și clienți, spațiile să fie limitate pentru respectarea măsurilor de distanțare iar la intrările în halele de legume, lactate și carne, să fie măsurată temperatura celor care tranzitează perimetrul.

Cosmin Andrei consideră că măsura mutării meselor din interior în exterior, nu poate fi aplicată, întrucât, atât la hala de carne cât și la cea de lactate, acestea sunt fixate ori au vitrine frigorifice care necesită sursă de alimentare pentru funcționare.

Nu în ultimul rând, în interiorul acestor hale sunt deschise și alte puncte de lucru, cum ar fi farmacii sau magazine care, dacă vor fi închise, se vor putea adresa instanțelor de judecată.

„Vă rog să solicitați la nivel național modificarea acestei hotărâri, pe specificul local. Ne cereți să luăm niște măsuri care nu pot fi duse la îndeplinire și nu este bine ce facem. Sunt de acord să respectăm aceleași condiții ca în super și hipermarketuri, dar să nu închidem piețele”, a fost mesajul primarului Cosmin Andrei adresat prefectului județului.

În urma acestor discuții, s-a convenit ca primăria Botoșani, prin Administrația Piețelor, să emită o adresă către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI), cu propuneri de limitare și nu de suspendare a activității.

Adresa transmisă prevede limitarea numărului de clienți care vor avea acces în hale în același timp, cu circuite separate, asigurarea de dezinfectanți sau ventilarea constantă a suprafețelor închise, cu uși și geamuri deschise.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad