Connect with us

Educatie

Undă verde pentru înființarea centrelor de excelență: “E nevoie de performanță în educație”

Published

on

O lege inițiată de un parlamentar botoșăneană va fi pusă în aplicare începând din acest an. Este vorba de înființarea centrelor de excelență în care se vor pregăti cei mai buni elevi din fiecare județ.

Legea a fost inițiată de Mihaela Huncă, deputat al Partidului Pro România, în urmă cu mai mulți ani. Deși a fost aprobată în Parlament, legea a rămas în sertarele Ministerului Educației care trebuia să emită normele de aplicare.

“Aseară am avut o bucurie când am văzut că în sfârșit s-a dat ordin de ministru pentru înființarea centrelor de excelență în fiecare județ. De aproximativ trei ani și jumătate am luptat pentru acest lucru. Eu și echipa din care fac parte considerăm că excelența în educație trebuie sprijinită. Aceste centre de excelență vor fi instituții cu personalitate juridică și vor putea accesa fonduri europene astfel încât să aibă cele mai bune dotări pentru a susține performanța. E nevoie de performanță în educație”, a spus deputatul Mihaela Huncă.

În toamna anului trecut, deputatul Pro România a mai avut o inițiativă legislativă care îi vizează pe olimpici. Prin această inițiativă, olimpicii și profesorii lor au putut fi premiați de către consiliile județene.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad