Connect with us

AGRICULTURA

Lucian Trufin: “Liberalii au găsit focarele de infecție cu Covid 19 – piețele agroalimentare!”

Published

on

Uite Hotărârea, nu e hotărârea! Închidem piețele agroalimentare, dar mai vedem, încă nu e oficial! Guvernarea liberală este din ce în ce mai incoerentă, fiind în sfârșit speriată de numărul mare de infectări cu Covid–19.

„În luna martie, la începutul pandemiei de Covid-19, atrăgeam atenția că nu trebuie închise piețele agroalimentare. Am făcut atunci un apel către autoritățile Statului să impună legea și respectarea normelor de siguranță igienico-sanitară, dar să nu închidă piețele. Marota cu închiderea piețelor agroalimentare a revenit în discursul liberalilor, în încercarea lor de a găsi vinovații pentru numărul crescut de infectări. Domnilor guvernanți, dacă tot închideți piețele agroalimentare, măcar obligați supermarketurile să achiziționeze produsele agroalimentare românești și să nu vândă nestingherite produse din import”, a afirmat senatorul Lucian Trufin.

Ne aflăm la finalul perioadei în care fermierii își comercializează produsele agroalimentare, după un an capricios pe de o parte cu lipsă de precipitații, dar  și cu temperaturi caniculare, iar decizia Guvernului de închidere a piețelor agroalimentare, va avea impact direct asupra agricultorilor, cu precădere asupra legumicultorilor.

„Având în vedere faptul că cele mai mari piețe din municipiile județului Botoșani, dar și din țară sunt amenajate în spații închise, îngrijorarea fermierilor este întemeiată, întrucât aceștia nu vor mai avea unde să își vândă produsele. Cu toții înțeleg gravitatea situației actuale, sunt de acord cu respectarea cu strictețe a măsurilor igienico-sanitare, dar cer cu disperare autorităților să nu închidă piețele agroalimentare”, a mai declarat parlamentarul botoșănean.

Acesta consideră că trebuie luate măsuri ferme de limitare a răspândirii coronavirusului, prin identificarea unor soluții în favoarea tuturor românilor și nu în detrimentul acestora. În opinia sa, dorința liberalilor de închidere a piețelor agroalimentare este un îndemn către populație de a alege supermarketurile și de a cumpăra produse din import, ignorând truda fermierilor și produsele lor de calitate.

“Siguranța sanitară și cea alimentară sunt priorități ale oricărui Stat condus de oameni politici responsabili. Din nefericire, românii sunt conduși de o guvernare care nu e interesată de nimic altceva decât de alegerile parlamentare care, în opinia liberalilor, trebuie să aibă loc cu orice preț. Logică liberală este să închidă tot, dar să deschidă urnele de vot în speranța că vor reuși să-i prostească pe români. Nu ține, stimați guvernanți – lăsați piețele agroalimentare deschise, locul unde micii producători își vând rodul muncii lor și impuneți respectarea legii”, a mai declarat senatorul botoșănean.

Sursa: Comunicat de presă

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad