Connect with us

Educatie

Botoșănean pe podium la balcaniada de matematică!

Published

on

Botoșăneanul Tudor Darius Cardaș a obținut argintul la Olimpiada de Matematică a Balcanilor, competiție ce a avut startul pe 1 noiembrie. Peste 100 de tineri matematicieni au intrat în cursa ce s-a desfășurat online, chiar și în condiții pandemice, fiind o olimpiadă cu emoții, juriu, observatori și echipe foarte serioase.

Pentru cea de a a 37-a ediție a BMO, Tudor s-a calificat al treilea, la nivel național, iar argintul, anunțat de organizatori în urmă cu câteva ore, este o bucurie atât pentru tânărul cetățean de onoare al Botoșanilor, cât și pentru Liliana Tomiță, profesoara sa de matematică din liceu.

Tudor Darius Cardaș este elev in clasa a XII-a la Colegiul Național ” A. T. Laurian”, are un palmares spectaculos obținut în anii de gimnaziu și mai ales de liceu grație capacităților sale și pasiunii pentru o știință ce îi sperie pe mulți elevi: matematica. Laurienii, din care și profesoara Dana Cardaș, mama lui Tudor, face parte, sunt mândri de toate pe care le aduce Tudor cu sine în familia lor: genialitate, veselie, seninătate, profunzime și echilibru.

 

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad