Connect with us

Administratie

A început asfaltarea drumului județean Ionășeni – Mășcăteni

Published

on

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a fost prezentă pe unul dintre șantierele aflate în desfășurare și care vizează modernizarea infrastructurii rutiere județene.
Este vorba despre drumul județean DJ 282 A Ionășeni – Mășcăteni, care face obiectul proiectului „Modernizare și consolidare DJ 282 A, DN 29D Ionășeni – Mășcăteni, km 0+000+10+000, L = 10 km” în valoare de 21.411.942 lei, fonduri asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa II.
În vizita sa, președintele Doina Federovici a fost însoțită de către vicepreședintele Dorin Birta, deputatul Marius Budăi, dar și de către Cătălin Gheorghian, directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, instituție care gestionează și supraveghează îndeaproape această investiție.
Lucrările au fost începute de la kilometrul 0 al intersecției cu DN 29 D și sunt într-o fază avansată, fiind turnat deja primul strat de covor asfaltic pe o lungime de 3 km. Concomitent, și pe restul lungimii drumului, se lucrează la aplicarea stratului de balast stabilizat în vederea pregătirii fazei de turnare a primului strat de asfalt.
„Mă bucur că încă se mai pot desfășura lucrările de modernizare sau reabilitare a drumurilor județene, având în vedere că ne apropiem de prima lună de iarnă. În discuția pe care am purtat-o cu reprezentanții constructorului am primit asigurări că atât timp cât condițiile meteorologice se vor menține favorabile, lucrările vor continua într-un ritm alert. Este un proiect ce presupune modernizarea la cele mai înalte standarde, cu materiale de cea mai bună calitate a 10 km de drum județean, iar o dată ce lucrările vor fi finalizate vom putea vorbi despre un plus de valoare adus acestei zone, despre siguranță și confort pentru toți cei ce îl vor tranzita”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.
O infrastructură rutieră județeană viabilă, modernizată la standarde europene reprezintă un obiectiv prioritar pentru Consiliul Județean Botoșani, fiind considerată un element cheie ce determină o dezvoltare susținută a județului sub toate aspectele și pe toate palierele vieții sociale.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad