Connect with us

Social

Un nou Centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități din Botoșani

Published

on

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, împreună cu echipa de conducere a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului formată din directorul executiv Dan Șlincu și directorul economic Doina Nacu Manole, precum și împreună cu deputatul Marius Budăi, au efectuat în cursul zilei de ieri, o vizită de lucru pe amplasamentul a ceea ce va deveni un nou Centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități din Botoșani.

Acesta va funcționa în clădirea fostei Secții de distrofici situată în zona industrială din municipiul Botoșani, clădire ce a fost dată de către Consiliul Județean Botoșani în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

De asemenea, Consiliul Județean Botoșani finanțează întreaga investiție în valoare de 1.778.050,97 lei, din care 1.365.821 lei sunt alocați pentru construcții/montaj iar 196.970 lei pentru dotări (diferența reprezentând alte cheltuieli aferente investiției).

Noul Centru de îngrijire și asistență va avea o suprafață utilă modernizată de 834 mp și va găzdui 32 de beneficiari ce vor fi relocați din Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități din localitatea Adășeni.

„Acesta este un proiect important ce face parte dintr-un plan amplu de reorganizare a centrelor administrate de către DGASPC, plan pentru implementarea căruia alocăm cu prioritate toate sumele necesare. Am făcut această vizită la fața locului pentru că mi-am dorit să văd care este stadiul lucrărilor de modernizare și pentru a purta o discuție cu reprezentanții constructorului, de la care am primit asigurări că toate lucrările cuprinse în proiect vor fi finalizate în termenul prevăzut în contract, respectiv în luna decembrie.  Împreună cu echipa de specialiști de la DGASPC facem eforturi constante pentru a identifica fonduri și pentru a dezvolta proiecte prin care să creăm medii confortabile și prietenoase pentru toți beneficiarii pe care îi avem în grijă, fie ei adulți sau copii. Aceștia merită cu prisosință să aibă un trai mai bun, cât mai apropiat de normalitate, iar noi avem datoria și responsabilitatea de a le oferi acest lucru” a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Pentru reabilitarea acestei clădiri a fost elaborată documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, a fost realizat proiectul tehnic, iar în acest moment s-a ajuns în faza de execuție a lucrărilor de reabilitare (reabilitare interior/exterior, finisaje interioare, înlocuire acoperiș, modernizare energetică).

Potrivit prevederilor legale, toate centrele rezidențiale care găzduiesc persoane adulte cu dizabilități vor trebui restructurate/reorganizate astfel încât capacitatea acestora să nu depășească un număr de 50 locuri. În acest sens, în anul 2018, DGASPC Botoșani a elaborat un plan de restructurare și pentru Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități din localitatea Adășeni, care a fost avizat de Ministerul Muncii și aprobat prin Hotărâre a Consiliului Județean Botoșani.

Consiliul Județean Botoșani manifestă o atenție deosebită pentru îmbunătățirea continuă a serviciilor furnizate tuturor beneficiarilor aflați în centrele de îngrijire administrate de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și oferă întreaga susținere și implicare în vederea ducerii la îndeplinire a tuturor demersurilor ce pot crește calitatea vieții acestora.

Sursa: Comunicat de presă

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad