Connect with us

Evenimente

Cinci furturi comise de două gălățence în Botoșani. Au plecat cu sume între 1.500 și 12.000 lei

Published

on

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale efectuează cercetări sub aspectul comiterii a cinci infracțiuni de furt comise de către două femei cu vârstele de 30 și 25 de ani, din județul Galați.

În urma probatoriului administrat de către polițiști s-a stabilit faptul că în perioada februarie- septembrie 2020, cele două femei, ar fi pretins că ar fi reprezentante ale unor societăți comerciale, ulterior s-ar fi împrietenit și ar fi oferit spre vânzare la prețuri promoționale, produse de curățenie, persoanelor vârstnice cu venituri mici.

În momentul în care ar fi ajuns la locuințele victimelor, una dintre femei ar fi distras atenția acestora.

Ar fi solicitat cuponul de pensie pentru a vedea dacă ”se încadrează” pentru a primi produsele respective la un pret redus, iar cealaltă femeie ar fi sustras diverse sume de bani din locuință.

Astfel, prin acest mod de operare, cele două femei ar fi sustras 7.000, 9.000, 5.500, 12.000 și 1.500 de lei din locuințele a cinci persoane cu vârstele cuprinse între 70 și 94 de ani din municipiul Botoșani.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infacțională  fiind de 35.000 de lei.

La data de 13 octombrie 2020, polițiștii botoșăneni cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Galați au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința celor două femei. În urma activităților desfășurate au fost ridicate obiecte de îmbrăcăminte, sume de bani, aparatură electronică, legitimații de angajați ai unei societăți comerciale, precum și produse de curățenie de tipul celor oferite victimelor.

În urma acestor activități, fiind confruntate cu probatoriul administrat în cauză, cele două femei de 30 și 25 de ani, au încheiat acord de mediere cu toate cele cinci victime, achitând integral prejudiciul cauzat acestora prin activitatea infracțională.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție procedurală.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad