Connect with us

Politica

Educația este cheia pentru o slujbă bine plătită, întemeierea unei familii și dezvoltarea personală! Guvernarea PNL a paralizat sistemul școlar și a sacrificat o generație de tineri!

Published

on

COMUNICAT. Ciprian Manolache, profesor de limba și literatura română la Liceul Pedagogic ‘Nicolae Iorga” Botoșani și fost inspector de specialitate, candidat al PSD Botoșani pentru Camera Deputaților, a declarat astăzi că eșecul catastrofal al gestionării pandemiei de către guvernul Orban a afectat grav nu doar sănătatea și sistemul economic, ci și viitorul copiilor, prin lipsa măsurilor coerente și concrete în educație.

PSD își asumă misiunea de a reface deplina funcționalitate a sistemului de educație românesc, după devastarea produsă de guvernarea liberală, prin impostură și decizii catastrofale, rezultat al populării funcțiilor cheie cu incompetenți și aroganți. ”România Educată” a lui Iohannis și Orban este cea în care 800.000 de copii sunt pur și simplu excluși de la educație, fiindcă nu au niciun echipament care să permită accesul la școala online, în care peste 2000 de școli nu beneficiază de internet și în care profesorii sunt expuși infectării, fiind lăsați fără nici un mijloc de protecție, cărora li se refuză creșterile salariale cuvenite legal, în care părinții sunt siliți să facă alegeri imposibile, să stea acasă și să supravegheze copilul la cursurile online sau să meargă la serviciu, pentru a nu rămâne fără surse de trai”, a declarat Ciprian Manolache.

Măsurile esențiale în domeniul educației din Programul de Guvernare al PSD sunt:

  • Adaptarea și flexibilizarea programei școlare la preocupările și cerințele generației de astăzi, inclusiv la educația digitală.
  • Introducerea în programa școlară a orelor de educație sanitară, educație financiară, educație privind drepturile și valorile muncii.
  • Adaptarea învățământului dual la cerințele pieței muncii, prin stimularea mediului privat și realizarea de parteneriate între școli, antreprenori și organizații profesionale.
  • Promovarea dialogului și participării reale a elevilor, părinților și cadrelor didactice la guvernanța unităților și instituțiilor responsabile de învățământul românesc.

Programul de guvernare al PSD în domeniul educației este rezultatul consultărilor cu partenerii sociali, cu organizațiile profesionale și cu asociațiile elevilor și părinților. Acesta include cele mai bune soluții pentru un învățământ funcțional, menit să pregătească într-adevăr  tinerii pentru piața muncii de acum și din viitor. Aceasta este marea diferență dintre noi și liberali,  cei care au luat măsuri după ureche, fără niciun fel de consultare publică sau analiză cu specialiști în educație. De aceea, am ajuns în situația actuală, când fiecare școală se descurcă anevoios, cu resurse minimale ori inexistente, fără un plan și o strategie care să așeze pe primul loc interesul copilului. PSD vrea să revină la guvernare după 6 decembrie, pentru a pune capăt experimentelor la care au fost supuși elevii, profesorii și părinții de către Guvernul Orban”,  a subliniat Ciprian Manolache.

Sursa: Comunicat de presă

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad