Connect with us

Politica

Mihaela Huncă-deputat Pro România: 2000 de lei venit minim de criză pentru fiecare român și sprijin economic pentru companii. Acestea sunt primele două măsuri din planul pentru ieșirea din criză, propuse de Pro România.

Published

on

“Propunerea noastră, ca partid, este ca oamenii și firmele să nu fie abandonate în 2021 și de aceea aceste două măsuri vor fi condițiile PRO România pentru a vota în noul Parlament un guvern.

În timp ce premieul Ludovic Orban îi acuză pe români că se îmbolnăvesc și îngroașă numărul morților din statistici, iar economia se îndreaptă către un dezastru, Pro România vine cu două măsuri foarte clare care se aplică pe tot anul 2021 și care merg țintit către oamenii care au nevoie de sprijin și către firmele care au nevoie de susținere. Una dintre cele două măsuri prevede un venit minim garantat și presupune asigurarea pentru fiecare român a cel puțin 2000 lei lunar și 1500 lei/membru de familie. Acest venit minim se calculează ca diferență dintre venitul realizat și nivelul garantat menționat și se acoperă în proporție de 50% prin bani și 50% prin tichete valorice. De asemenea, cea de a doua măsură prezentată de președintele PRO România Victor Ponta se adresează IMM-urilor, firmelor cu capital privat și capital românesc și prevede 3 direcții de sprijin . În primul rând pentru sectorul HORECA și producătorii din industria alimentară, cota de TVA redusă de la 9 % la 5% – este un sprijin concret. A doua facilitate este eliminarea pentru 2021 a impozitului pe profit specific, impozitul pentru microîntreprinderi, taxele și impozitele datorate pentru activele corporale neutilizate din cauza restricțiilor și interdicțiilor administrative. Al treilea lucru, extrem de important, este să acoperim minimum 50% pentru chiriile aflate în plată pe perioada nefuncționării din cauza restricțiilor. Singura condiție esențială pentru toate aceste firme ca să beneficieze de sprijin este să păstreze în cursul anului 2021 același număr de persoane angajate. Așa cum am promis, Pro România vine cu măsuri concrete și clare, aplicabile fiecărui cetățean și întreprinzător din țară,” a declarat deputatul Pro România Mihaela Huncă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad