Connect with us

National

Ședință de Guvern. Orban: Nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive

Published

on

Miercuri este ședință de Guvern la Palatul Victoria, începând cu ora 19.00. Premierul Ludovic Orban a convocat miniștri în ședință pentru a dezbate mai multe proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi.

Printre proiecte se află și cel care prevede că medicii vor putea face consultații prin telefon și e-mail. Potrivit ordonanței de urgență care ajunge azi pe masa Guvernului, pentru a face față numărului mare de infectări, 200 de medici care au terminat rezidențiatul vor intra în sistem. Astăzi Guvernul adoptă actul normativ pe care secretarul de stat Raed Arafat l-a susținut în ședința precedentă.

Referitor la alte impuneri în contextul pandemiei, premierul a anunțat că Guvernul nu intenţionează, la ora actuală, să ia alte măsuri restrictive, ci să aplice legislaţia.

„La ora actuală, nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive, ci intenţionăm să aplicăm legislaţia, hotărârea de guvern privind starea de alertă, ordinele comune. Practic, să implementăm măsurile dispuse pentru depăşirea fiecărui prag stabilit”, a spus Ludovic Orban, la Paris.

Marți au fost înregistrate 4.724 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad