Connect with us

Politica

Ramona Guraliuc, medic primar, șef UPU-SMURD, candidat PSD la Senat: „PSD este singurul partid responsabil care se gândește în primul rând la viața și sănătatea românilor”

Published

on

Medicul șef UPU-SMURD al Spitalului Mavromati, Ramona Guraliuc, candidat PSD Botoșani pentru Senatul României a anunțat astăzi că PSD este singurul partid capabil să rezolve problemele crizei medicale actuale și să asigure acces neîngrădit la servicii medicale pentru toți românii.

PSD este singurul partid responsabil care se gândește în primul rând la viața și sănătatea românilor. Așa a făcut și în guvernarea anterioară când a majorat veniturile personalului medical, a început dotarea unităților sanitare, achiziția de ambulanțe noi și amenajarea dispensarelor medicale în mediul rural. De aceea am venit alături de PSD pentru că am încredere că o guvernare social-democrată va reda românilor încrederea în sistemul de sănătate, va oferi servicii medicale de calitate, va asigura medicamente compensate si gratuite pentru persoanele defavorizate și va reclădi demnitatea personalului medical. O guvernare PSD va asigura o testare extinsă în fiecare comunitate locală și va înființa structurii de intervenție în cadrul Direcților de Sănătate Publică și în același timp va fi capabilă să ofere asistență medicală permanentă pentru toți pacienții cu boli cronice sau acute și în timpul pandemiei, inclusiv testare rapidă la prezentarea la unitățile spitalicești”, a declarat Ramona Guraliuc.

La mai mult de 6 luni de la izbucnirea pandemiei de COVID în România și la 1 an de guvernare, PNL nu a pregătit deloc sistemul sanitar și nu a făcut nimic pentru creșterea capacității de testare și tratare a pacienților.

Din păcate, liberalii nu au făcut nimic nici pentru bolnavii cronici sau cei care suferă de afecțiuni grave, numărul acestora fiind în creștere de la începutul pandemiei și până în prezent. Sistemul sanitar începe să crape din cauza lipsei de preocupare și de investiții din partea Guvernului Orban. Sistemul medical a ajuns la limita suportabilității, medicii și personalul medical au început să fie din ce în ce mai obosiți și lipsiți de materiale sanitare și resurse financiare la nivelul secțiilor de terapie intensivă”, a subliniat Ramona Guraliuc.

Programul PSD pentru sănătatea românilor prevede înființarea unei rețele naționale de centre medicale comunitare pentru asigurarea accesului permanent, rapid, facil și neîngrădit al tuturor cetățenilor la asistență medicală primară.

PSD a pregătit măsuri concrete pentru asigurarea personalului medical necesar în mediul rural și în zonele defavorizate prin acordarea unei indemnizații de instalare, a unei locuințe de serviciu și a unui buget de practică, în colaborare cu autoritățile locale. De asemenea s-a prevăzut creșterea numărului de locuri la rezidențiat alocate specialității de medicină de familie și creșterea finanțării pentru angajarea de asistenți medicali comunitari pentru fiecare localitate. În programul PSD sunt cuprinse măsuri și surse de finanțare pentru reabilitarea și dotarea cabinetelor medicale cu aparatură medicală si materiale sanitare în paralel cu creșterea numărului contractelor cu farmaciile din mediul rural şi aprovizionarea cu unități mobile în zonele izolate”, a declarat medicul șef UPU-SMURD de la Spitalul Mavromati.

Sursa: Comunicat de presă

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad