Connect with us

Sport

PERFORMANȚĂ ISTORICĂ obținută de luptătorii botoșăneni

Published

on

CS Botoșani a obținut prima medalie la un campionat național de seniori, în întrecerea pe echipe. Performanța a fost realizată astăzi la turneul organizat la Reșița.

După 16 ani, Clubul Sportiv Botoșani a participat din nou cu o echipă la Campionatul Național de lupte, seniori. Pentru a reuși această participare, reprezentanții CS Botoșani au făcut un parteneriat cu Dinamo București și au transferat câțiva luptători astfel încât să aibă un lot complet. Din păcate, antrenorii Ioan Asaftei și Marcel Grigore nu s-au putut baza și pe botoșăneanul Alin Alexuc care a fost depistat pozitiv la testul COVID-19.

Patru medalii la individual

CS Botoșani a obținut patru medalii la individual. Florin Apostol și Manuel Stoica au obținut medaliile de argint iar Alexandru Zigman și Codruț Ștefanache au obținut medaliile de bronz. Dacă ar fi putut concura și Alin Alexuc, CS Botoșani ar fi avut încă o medalie, foarte probabil de aur. Din păcate, absența lui a  contat și în întrecerea pe echipe. Chiar și în aceste condiții, luptătorii antrenați de Ioan Asaftei și Marcel Grigore au avut o prestație foarte bună iar CS Botoșani a cucerit în premieră o medalie de bronz la Campionatul Național de seniori, în întrecerea pe echipe.

“Este o performanță extraordinară. Din 1968 și până astăzi CS Botoșani nu a obținut nicio medalie pe echipe, la seniori. Este prima medalie cucerită. Nici în perioada bună pentru luptele din Botoșani, când aveam o echipă puternică nu am obținut o medalie. Ultima participare cu echipa la campionatul național de seniori a fost în 2004 când ne-am clasat pe locul patru. De atunci nici măcar nu am mai participat. Ne bucurăm pentru această performanță și îi felicităm pe toți sportivii pentru modul cum au luptat”, ne-a spus Ioan Asaftei.

“Este cel mai bun rezultat din istoria luptelor din Botoșani. Îi felicităm pe sportivi și antrenori. Cred că ar trebui să dedicăm această performanță maestrului Ghețău”, a spus Andrei Amos, director adjunct CS Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad