Connect with us

Politica

Scandal în PSD. Mai mulți primari amenință că pleacă la PNL

Published

on

PSD nu mai este acel partid bine organizat, disciplinat și condus de un lider autoritar. Cu o lună și jumătate înaintea alegerilor parlamentare, în mai multe organizații din țară au apărut nemulțumiri iar unii membri au anunțat că vor susține listele altor formațiuni.

Un ultim exemplu este organizația PSD Iași. Mai mulți primari și membri cu vechime în partid amenință că vor trece la PNL pentru că acolo “este democrație”. Ei acuză conducerea centrală a partidului de dictatură și sunt nemulțumiți că listele cu candidații desemnați de ei pentru alegerile parlamentare au fost modificate radical de Marcel Ciolacu și Paul Stănescu.

Fostul primar al Pașcaniului, Dumitru Pantazi, care a obținut 15.000 voturi pentru PSD Iași la alegerile locale, a fost scos de pe lista de la Camera Deputaților, unde se afla pe poziția a treia. A fost promovat Marius Ostaficiuc, un politician care este în strânse legături cu primarul liberal Mihai Chirica. Deși este membru PSD de 20 ani, Cristian Stanciu, liderul consilierilor județeni PSD, aflat pe prima poziție la Camera Deputaților, a fost înlocuit cu senatorul Vasile Toma, un candidat ce provine din fostul PD.

“Domnul presedinte Ciolacu si secretarul general Paul Stanescu si-au batut joc de ieseni fiindca Organizatia Judeteana Iasi a organizat un Birou Permanent si un Comitet Executiv unde noi am aprobat o lista cu membrii de partid. Domnul presedinte Ciolacu, pur si simplu ne-a umilit, nu a tinut cont de decizia Comitetului Executiv nici de decizia Biroului Permanent Judetean a anulat in totalitate acea lista si a deschis lista la Camera Deputatilor cu un fost membru la Partidul Democrat, domnul Vasile Toma. Imi permit sa vorbesc in numele celor 43 primari care m-au mandatat sa vorbesc in numele lor iar mesajul meu este ca Iasul trebuia respectat. Domnule Ciolacu, ati dictat, in politica trebuie sa primim respect, pe data de 6 decembrie ii transmit domnului Ciolacu si Stanescu, vor primi ce au semanat. Ne-am intalnit mare parte din colegii primari si colegi din organizatii si incepand de astazi vom face politica pentru Partidul National Liberal unde este democratie. La noi a fost dictatura”, a declarat Mihai Mihalache jurnaliștilor din Iași.

Foto: News.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad