Connect with us

Evenimente

Atenție la jarul căzut din sobă! Familie cu trei copii rămași fără acoperiș deasupra capului, la Românești

Published

on

O familie cu trei copii din satul Dămideni, comuna Românești, a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de un jar căzut din sobă pe materiale combustibile.
S-a întâmplat în această dimineață. Femeia a aprins focul în sobă și a ieșit să îngrijească animalele din bătătură. Câteva minute mai târziu a observat flăcările și a sunat la 112 după ajutor.
La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești, cu o autospecială cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Românești. Primii care au ajuns la fața locului au fost pompierii voluntari. Aceștia au constatat că ardeau două anexe lipite de casă, dar și acoperișul locuinței, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întregul imobil.
Având în vedere amploarea evenimentului, în sprijin au ajuns și un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială cu apă și spumă, dar și voluntarii din orașul Ștefănești. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri.
Intervenția a fost una riscantă întrucât, în interiorul locuinței, se afla și o butelie de aragaz, care putea să explodeze. Pompierii au înlăturat pericolul de explozie, butelia fiind scoasă chiar din încăperea de unde a pornit incendiul.
Reamintim botoșănenilor că astfel de evenimente pot fi evitate, respectând următoarele reguli:
– Nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării.
– Nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului.
– Nu lăsați ușa sobei deschisă.
– Nu supraîncălziți soba.
– Montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri.
– Nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere.
– Stingeți focul pe timpul nopții.
– Nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad