Connect with us

Evenimente

Sicriul cu trupul preotului Constantin Muha a ajuns la Dorohoi. Sute de oameni au ieșit să-i aducă un ultim omagiu FOTO&VIDEO

Published

on

Sicriul cu trupul neînsuflețit al preotului Constantin Muha a ajuns în această seară în municipiul Dorohoi. Sute de oameni s-au adunat pe bulevardul din Dorohoi și așteptau să vadă unde va fi depus sicriul.

Oamenii se așteptau ca sicriul cu trupul preotului Constantin Muha să fie depus la Biserica Sf. Vineri din Dorohoi dar reprezentanții DSP au interzis acest lucru. Mașina mortuară a intrat la morga Spitalului Municipal Dorohoi urmând ca mâine să aibă loc înmormântarea.

Părintele protopop Stelian Ciurciun a precizat pentru Realitatea Dorohoiană că slujba de înmormântare va avea loc mâine, 17 octombrie, la ora 12.00. Ea va fi oficiată de un sobor format din şase preoţi, avându-l în frunte pe ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Părintele Constantin Muha va fi îngropat într-un mormânt făcut chiar la intrarea în curtea Bisericii Sf. Vineri, pe partea dreaptă. La slujbă şi ulterior la procesiunea de înmormântare vor avea acces un număr restrâns de credincioşi, stabiliţi de către familie, aproximativ 50 de persoane, inclusiv membrii familiei şi apropiaţii şi soborul de preoţi.

Preotul Constantin Muha a fost internat în Spitalul Județean Botoșani după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Pentru că starea lui s-a agravat, a fost trimis cu un elicopter la Iași. Din păcate, a ajuns prea târziu iar medicii ieșeni nu l-au mai putut salva.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad