Connect with us

National

Începând de mâine, masca de protecție este obligatorie în spațiile deschise din Suceava

Published

on

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a hotărât, vineri, că de sâmbătă, 17 octombrie, ora 8.00, în municipiul Suceava este obligatorie purtarea măștii de protecție, atât în spații închise, cât și în spații deschise. Cauza acestei măsuri este creșterea indicelui de infectare cu coronavirus la mia de locuitori, în data de 16 octombrie acesta ajungând la 2,504. Prefectura Suceava a informat că acest lucru înseamnă că ne desparte de scenariul roșu un număr de 61 de cazuri. Acest indicator a crescut accelerat după data de 5 octombrie a.c..

Un alt indicator luat în calcul este numărul bazal de reproducere, care se situează în jurul valorii de 1,19, ceea ce înseamnă transmisie comunitară extinsă. Pentru calcule a fost luată în considerare populația rezidentă în municipiul Suceava, și anume 124.589 locuitori.

Simularea realizată pentru săptămâna următoare arată o tendință de creștere a numărului de cazuri la nivelului municipiului Suceava, iar numărul bazal de reproducere este constant în jurul valorii de 1,19, potrivit DSP Suceava.

Luând în considerare propunerile specialiștilor epidemiologi din cadrul structurii de sănătate publică, fundamentate pe statisticile zilnice privind incidența cazurilor pozitive Covid-19 la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale din județul Suceava la mia de locuitori, CJSU a hotărât că purtarea măștii de protecție, astfel încât să asigure nasul și gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise din municipiul Suceava, indiferent de tipul sau natura acestora, începând cu data de 17.10.2020, ora 08:00.

Măsura este valabilă și în orașul Siret și în comuna Fundu Moldovei.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad