Connect with us

Politica

Mihaela Huncă-deputat Pro România: “Copiii din România și familiile acestora vor primi un pachet minimal de servicii sociale”

Published

on

Camera Deputaţilor a adoptat un nou proiect de lege care prevede acordarea unui pachet minimal de servicii sociale fiecărui copil şi familiei acestuia. Pachetul include servicii de bază şi de informare în domeniul sănătăţii, educaţiei şi protecţiei sociale și este finanțat de la bugetul de stat. Pachetul minimal de servicii se acordă de către o echipa mixtă, multidisciplinară, formată dintr-un asistent social, un asistent medical comunitar şi un consilier şcolar.

“Sărăcia este o problemă atât la nivel local, cât și la nivel național, iar eforturile pentru combaterea fenomenului trebuie să ducă la asigurarea unei vieți demne pentru toți cetățenii țării. Mai întâi însă, trebuie să identificăm persoanele vulnerabile și să le asigurăm accesul acestora la serviciile publice sociale, de educaţie și de sănătate. De aceea am semnat pentru acest pachet pentru a preveni şi soluţiona într-un stadiu incipient, probleme precum: violenţa, sărăcia, abandonul şcolar și altele. În cele mai multe cazuri, copiii vulnerabili se confruntă nu doar cu una, ci mai multe dintre aceste probleme, iar ajutorul imediat trebuie acordat deopotrivă și familiilor lor. Odată cu intrarea în vigoare a amendamentelor propuse se crează și cadrul legal pentru acordarea de astfel de servicii, a declarat deputatul PRO România Mihaela Huncă.

Sursa: Comunicat de presă

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad