Connect with us

Economic

Vlăsie Company a deschis al doilea magazin cu produse lactate din Botoșani GALERIE FOTO

Published

on

În această dimineață, de Ziua națională a produselor agroalimentare românești, compania Vlăsie a deschis, al doilea magazin din municipiul Botoșani. Noul magazin este în zona Grivița, în apropierea Uvertura Mall.

Clienții magazinului vor putea cumpăra celebrul “Cașcaval de Săveni”, cașcaval cu chimen și cimbru, cașcaval cu mărar, cașcaval afumat, unt, brânză de vacă, smântână, telemea din lapte de vacă, capră și oaie. De asemenea, sunt o serie de produse precum iaurt de bivoliță, telemea de bivoliță și ayran.

Este al doilea magazin deschis în Botoșani și al treilea al firmei. Mai avem și o colaborare cu un magazin din județul Suceava. Avem de gând să ne extindem deoarece consumatorul înțelege că trebuie să mâncăm sănătos și să mâncăm produse autohtone. Am avut solicitări de la clienții din municipiu să ne extindem pentru că era greu de ajuns la magazinul de pe Primăverii. De aceea am luat hotărârea să mai deschidem un magazin în zona Grivița. Aproximativ 80% din produse sunt marca Vlăsie. Mai avem produse pe care nu le găsim la noi în zonă, cum ar fi telemea de bivoliță, brânză de capră, iaurt de bivoliță. Acestea sunt aduse din alte zone ale țării. Mai avem vestita miere de albine a domnului Marineac”, ne-a spus Constantin Aniculăesă, managerul companiei Vlăsie.

Ferma Apicolă Marineac a lansat un produs nou

În noul magazin deschis de compania Vlăsie este amenajat stand al Fermei Apicole Marineac cu miere de albine, Api-imuno+, polen, lăptișor de matcă, propolis și alte produse. Noutatea este borcanul de miere în trei culori care conține miere de iulișcă, o miere de culoare neagră. Acest produs a fost pus astăzi în vânzare, în ambele magazine ale companiei Vlăsie.

Lucian Trufin: “Încurajez producătorul român să se asocieze și să-și deschidă puncte de desfacere”

Senatorul Lucian Trufin consideră că singura șansă a producătorilor români este să-și deschidă magazine și puncte de vânzare astfel încât să ajungă cât mai ușor la cumpărător. El le recomandă producătorilor să se asocieze, să adune cât mai multe produse și să le valorifice atât prin magazinele proprii cât și online.

„Producătorul român trebuie să facă eforturi astfel încât să ajungă direct la cumpărător. Ăsta este modelul de viitor. Cine își permite să deschidă un magazin, un punct de vânzare sau direct în piață, se va dezvolta fără impedimente și fără să-i facă mari pe alții. Și mă refer la rețelele de supermarketuri. Tu ca și producător nu faci decât să muncești iar adaosul îl folosesc ei. Cred că modelul de magazin al producătorului este modelul de viitor al celor care vor să reziste pe piață. Cei care nu pot să-și deschidă magazine, au o soluție: asocierea într-un grup de producători. Tocmai am modificat legea iar grupurile de producători beneficiază de facilități fiscale. Noi știm să producem dar nu știm să vindem. Dacă ai magazinul tău, cu siguranță ai un preț mai bun pentru că nu mai sunt intermediari. Încurajez producătorul român să se asocieze și să-și deschidă puncte de desfacere. Mai există un model care funcționează în Europa, coșul zilnic. Avem online-ul, suntem în pandemie. Facem o cooperativă cu producători de lactate, panificație, preparate din carne, miere de albine, aducem produsele într-un coș și mergem la om acasă. Este foarte simplu”, a declarat senatorul Lucian Trufin.

Vlăsie Company a fost înființată în 2010 iar din 2014 realizează produse lactate. La început, fabrica a fost dimensionată la o capacitate mică și prelucra aproximativ 3000 de litri de lapte zilnic. De la an la an, compania din Vlăsinești s-a dezvoltat, a accesat fonduri europene, și-a mărit capacitatea de producție și de depozitare iar astăzi procesează undeva la 20.000 de litri de lapte pe zi.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad