Connect with us

Politica

PSD Botoșani: „Procedura renumărării voturilor nule e ilegală și inutilă. Domnul Flutur vrea să modifice rezultatele votului din pix, prin fraudă”

Published

on

PSD Botoșani solicită reprezentanților PNL să respecte legea și să-și accepte cu demnitate înfrângerea în competiția pentru Primăria Municipiului Botoșani. Dacă ar fi existat suspiciuni la numărarea voturilor, reprezentanții PNL ar fi trebuit să ceară în secția de votare renumărarea acestora.

Tocmai pentru a preveni astfel de scandaluri făcute de cei învinși, Biroul Electoral Central a decis că dacă reprezentanții partidelor politice nu au avut nimic de obiectat la numărarea voturilor în secțiile de votare, atunci rezultatul nu mai poate fi schimbat.

Renumărarea voturilor se justifică doar atunci când un partid constată că la Biroul de circumscripție s-au înregistrat mai puține voturi în favoarea sa decât cele consemnate în copiile proceselor verbale aduse de reprezentanții săi din secțiile de votare. În cazul fostului primar Cătălin Flutur, rezultatele înregistrate la Biroul de circumscripție au fost mai bune decât cele anunțate chiar dânsul după numărătoarea făcută de partidul său.

„După ce, la finalul numărătorii PNL, domnul Flutur a spus cu gura sa că a obținut mai puține voturi decât candidatul PSD, după ce absolut toți reprezentanții săi din secții au semnat că sunt de acord cu rezultatele și după ce, nervos fiind pe botoșăneni că nu l-au votat, i-a jignit că sunt asistați social, e lipsit de demnitate să mai pretinzi în fața acelorași cetățeni că  vrei restabilirea adevărului. Îi spunem noi care e adevărul: dacă în ultimii 4 ani ar fi fost un primar mai apropiat de botoșăneni astăzi nu s-ar fi aflat în situația de a pierde la câteva voturi”, se arată în comunicatul PSD.

PSD contestă presiunile făcute pentru renumărarea voturilor nule din două motive: procedura este ilegală și inutilă. Biroul Electoral Central a decis că este interzisă orice modificare a voturilor consemnate pentru candidați în absența unor contestații la nivelul secției de votare. Cum astfel contestații nu există în nicio secție de votare, oricare ar fi numărul voturilor nule după o eventuală renumărare, nu s-ar putea schimba rezultatul deja admis de PNL prin reprezentanții săi în secțiile de votare.

PSD solicită Primăriei Municipiului Botoșani înregistrările video de la Incubatorul de Afaceri, unde au fost depozitați sacii cu buletinele de vot. PSD Botoșani solicită clarificări publice de la Prefectura Botoșani, care nu a fost în stare, sau nu a dorit să asigure niciun fel de pază din partea reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne și nici nu a sigilat încăperea unde s-au depozitat buletinele. PSD cere președintelui Biroului Electoral Municipal să declare public, de ce buletinele cu voturi nule, stau la dânsul în birou, fără pază, fără sigilii, unde poate să intre mai multe persoane.

Situația de la sectorul 1 din București, unde au apărut înregistrările cu membrii USR-PLUS, care noaptea ca hoții umblă prin sacii cu buletinele de vot și modifică rezultatele votului se repetă și la Botoșani, cu reprezentanții PNL trimiși de domnul Flutur, care vrea să fraudeze alegerile prin intervenția asupra buletinelor de vot nule pe care să le treacă în dreptul lui.

PSD Botoșani va apăra voturile botoșănenilor și va cere dreptate până la capăt prin utilizarea tuturor căilor legale care permit acest lucru.

Am sesizat instanțele de judecată și am făcut plângeri penale pentru toate persoanele care au acționat la ordinul domnului Flutur pentru modificarea din pix a rezultatului alegerilor pentru primarul municipiului Botoșani.

Îi transmitem domnului Flutur să nu se joace cu legea, pe care a încălcat-o în picioare prin presiunile făcute asupra membrilor Biroului Electoral Municipal pentru că toate aceste acțiuni sunt penale și vor fi pedepsite conform Codului Penal.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad