Connect with us

Politica

Cătălin Flutur cere insistent renumărarea voturilor din mai multe secții: „Șapte voturi dacă sunt puse invers, schimbă absolut totul”

Published

on

Primarul Cătălin Flutur a făcut mai multe sesizări către Biroul Electoral Municipal și cere renumărare voturilor din secțiile în care sunt suspiciuni că s-au făcut greșeli sau s-a încălcat legislația.

Edilul municipiului a organizat astăzi o conferință de presă în care a explicat că sunt mari semne de întrebare în ceea ce privește procesele verbale din mai multe secții de votare, procese verbale care au fost modificate ulterior.

„Ar fi trebuit să felicit un câștigător în condițiile în care respectivul câștigător și-ar fi declarat victoria. Știm cu toții că au fost niște lucruri neconforme, niște lucruri care ne-au ridicat mari semne de întrebare. Dacă nu aveam indicii foarte clare că s-au întâmplat aceste lucruri doar în defavoarea unui candidat, nici nu aș mai fi făcut niciun demers. Am indicii foarte clare că lucrurile nu au fost corecte. Din 85 de secții de votare, am câștigat 45. Într-o singură secție a fost egalitate. Contracandidatul meu a câștigat în 39 de secții. Diferența era de 16 voturi, acum a ajuns la 14 voturi. Peste 200 de procese verbale venite din secțiile de votare nu au fost corecte și au fost modificate doar prin decizia și semnătura președintelui Biroului Electoral Municipal. Unele erau de formă iar altele erau clar de fond. (…) Dacă erau 300-400 de voturi, nici măcar nu ne puneam această problemă. La 14 voturi, șapte voturi dacă sunt puse invers, schimbă absolut totul”, a spus Cătălin Flutur.

„Undeva începând cu ora 18.00-19.00, președinții secțiilor de votare au rugat membrii comisiilor din secțiile de votare să semneze procesele verbale în alb. O parte ne-au întrebat și le-am spus: nu semnați nimic până nu se numără. O parte au semnat. S-au semnat procesele verbale în alb, s-au numărat cum s-a numărat și la urmă s-a trimis un proces verbal. Dar 200 dintre aceste procese verbale au fost greșite. De asta s-a și blocat site-ul central și nici în momentul de față nu am terminat secția 83. Avem cazuri concrete de modificare a proceselor verbale din secții, cu modificări grosolane, vizibile. Logica lucrurilor spune că dacă există un singur indiciu că s-a încălcat legea, trebuiau renumărate buletinele de vot. La secția 80 s-au renumărat buletinele de vot, la o întâmpinare făcută, doar pentru reprezentantul PSD și în loc de 163 au ieșit 162. A rămas un buletin în plus. Trebuiau renumărate toate. Acel buletin în plus a fost dat la un candidat electoral care nu avea nicio șansă, la domnul Nicoi. Lucrul ăsta se putea întâmpla în multe locuri.

Avem trei cazuri, secțiile 58, 66 și 83, în care nu s-a numărat nici până în momentul de față, în care sunt falsuri clare în procesele verbale. Este logic ca noi să scoatem adevărul la lumină. De la secția 58 au venit inițial 182 de voturi pentru contracandidatul meu, s-a modificat ulterior în Biroul Electoral Municipal și s-a ajuns la 189. Obligația celor din Biroul Electoral Municipal era să renumere toate voturile. Vorbim de șapte voturi în plus. La secția 66 sunt modificări clare atât la mine cât și la reprezentantul PSD-ului. Un 0, un 3 sau un 6 s-a transformat în 8. Nu ne dăm seama. De asta cerem renumărarea. Poate este așa, dar de ce să se greșească doar într-un singur sens”, a mai afirmat Cătălin Flutur.

În afara lui Cătălin Flutur, au mai făcut contestații și cei de la ALDE, USR-PLUS și Cătălin Silegeanu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad