Connect with us

ALEGERI LOCALE 2020. Părinţii pot intra cu copiii în cabina de vot

Published

on

Părinţii pot intra cu cei mici în secţia de vor şi în cabina de vot la alegerile locale de pe 27 octombrie, conform preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente Constantin-Florin Miteleţu-Buică. Acesta a explicat că nu există nicio interdicţie pentru ca părintele să nu aibă acces cu copilul.

“Pentru părinții care vor merge la alegerile locale, orice părinte care are lângă un copil își poate exercita dreptul de vot în aceleași condiții ca și până acum. Nu există o interdicție pentru ca părintele să nu aibă acces cu copilul”, a declarat președintele AEP pentru edupedu.ro.

În ceea ce priveşte portul măştii de protecţie, cei mici vor respectă regulile aplicate în orice spaţiu public interior. Mai exact, dacă cel mic are până în cinci ani nu este obligatorie purtarea măştii.

„Dacă are până în vârsta de 5 ani, la fel ca în regulile de pandemie stabilite pentru starea de alertă, până în vârsta de 5 ani nu este obligatorie purtarea măștii. Peste vârsta de 5 ani, 5 ani împliniți, va fi necesară purtarea măștii. Repet, în aceleași condiții ca cele stabilite pentru starea de alertă, pentru pandemie”, a explicat pentru Edupedu.ro președintele Autorității.

Sursa: RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad