Connect with us

Administratie

ALEGERI LOCALE 2020. Actele de care ai nevoie pentru a vota la alegerile de mâine

Published

on

Românii vor merge duminică, 27 septembrie, la urne pentru a-și exprima votul la alegerile locale. Pentru a-i vota pe cei care îi vor conduce, alegătorii au nevoie de acte prin care să-și dovedească identitatea.

Pot vota la alegerile locale cei care au împlinit deja vârsta de 18 ani, în baza actului de identitate. De asemenea, cetățenii pot vota doar la secțiile de vot de care aparțin.

Actele de identitate acceptate:

-cartea de identitate

-cartea electronică de identitate

-cartea de identitate provizorie

-buletinul de identitate

-pașaportul diplomatic

-pașaportul diplomatic electronic

-pașaportul de serviciu

-pașaportul de serviciu electronic

-în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar

“Cetăţenii români îşi exercită dreptul de vot pe baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu sau paşaportul de serviciu electronic, iar în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar, acte valabile în ziua votării”, se arată în Hotărârea BEC nr 81 din 7 septembrie.

Cum pot vota cei care au actul de identitate expirat

La alegerile locale 2020 pot vota cei care au actul de identitate valabil în ziua votului. Însă BEC, prin Hotărârea nr. 81, a stabilit că, în cazul în care documentul a expirat în perioada 1 martie – 27 septembrie, alegătorul poate vota în baza lui pe data de 27 septembrie.

„Alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie -27 septembrie 2020, îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia”, conform BEC.

Sursa: RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad