Connect with us

Administratie

VIDEO. Școală modernizată în comuna Corlăteni, tablete pentru elevi și laptopuri pentru profesori

Published

on

Școală modernizată, proiect demarat pentru  încă o unitate de învățământ, tablete  achiziționate pentru elevi și laptopuri pentru profesori. Toate aceste se întâmplă în comuna  Corlăteni din județul Botoșani.

Primăria comunei Corlăteni a accesat un proiect prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru modernizarea și  extinderea celei mai mari unități de învățământ. Prima parte a proiectului care prevede modernizarea școlii din localitatea Corlăteni se apropie de finalizare iar acum se lucrează la noua  clădire care va avea mai multe clase, un  amfiteatru și diferite spații necesare unui învățământ modern.

 „În cadrul proiectului reabilitare, modernizare și construire școală. Copiii au fost primiți în prima zi de școală în niște condiții foarte bune, s-a schimbat tot ce se putea schimba. Cu eforturi mai deosebite, am reușit să deschidem școala la data de 14 septembrie. Nu se termină aici lucrările din cadrul proiectului. Discutăm și de construirea unei școli noi în care va funcționa și o grădiniță. La etaj vom avea un amfiteatru unde se vor putea desfășura activitățile culturale”, a spus Costel Gavril, primarul comunei Corlăteni.

Profesorii și elevii sunt foarte mulțumiți de condițiile pe care le au în acest moment în școala din Corlăteni.

„La Corlăteni, școala a început foarte bine. Am avut ajutorul primăriei și consiliului local din Corlăteni. Școala a început în haină nouă. Am avut parte de renovare totală a școlii. Copiii sunt foarte fericiți de tot ce s-a întâmplat, de toate dotările”, spune Geanina Butescu, directorul școlii din Corlăteni.

În același timp, Primăria comunei Corlăteni s-a  pregătit și pentru învățământul online. A fost demarată procedura pentru achiziția a 177 de tablete, laptopuri pentru cadrele didactice și o platformă educațională. De asemenea, s-au cumpărat măști și soluții de dezinfectare pentru toate unitățile de învățământ din comună.

„Avem măști, dezinfectanți. Avem tot ce trebuie astfel încât să se poată desfășura activitatea, în condiții de pandemie. Suntem în curs de achiziție a tabletelor, platformă și tot ce ține de învățământul online. Se pare că pericolul nu a trecut și e posibil oricând să trecem de la învățământul normal la cel online”, a mai spus Costel Gavril, primarul comunei Corlăteni.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad