Connect with us

Administratie

Peste 150 de locuințe construite în municipiul Dorohoi

Published

on

În ultimii ani, Primăria municipiului Dorohoi a demarat mai multe proiecte de investiții prin care s-au realizat locuințe ANL, locuințe sociale dar și locuințe de serviciu pentru medici, profesori, ingineri și angajați din administrație.

În 2017 s-au finalizat 48 de apartamente ANL, valoarea investiției fiind de 5,3 milioane de lei. Ulterior, s-au demarat alte câteva proiecte care acum sunt în faza de execuție. Este vorba de Construire locuințe pentru tineri – 60 apartamente (13,9 milioane de lei), Construire locuințe sociale, str. C. Știubianu – 16 apartamente (2,5 milioane lei), Construire locuințe sociale, str. Dumbrava Roșie – 16 locuințe P+1E (3,9 milioane lei) și Construire locuințe de serviciu, str. 1 Decembrie – 16 apartamente (2 milioane lei). În plus, în fază de proiectare sunt alte 32 de locuințe sociale, valoarea investiției fiind de peste 4,6 milioane lei.

Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi, spune că realizarea locuințelor de serviciu a fost o idee foarte bună deoarece vor veni medici, profesori și specialiști în mai multe domenii.

„Pe lângă locuințe pentru tineri, am făcut și locuințe de serviciu pentru medici, ingineri, profesori sau personalului care lucrează în administrație. Mai multe cadre medicale au apelat la acest tip de locuințe și vor primi repartiții în perioada imediat următoare. Aceste locuințe de serviciu vor fi recepționate de Compania Națională de Investiții și apoi predate primăriei, în maxim două-trei săptămâni. Sunt medici care deja au venit în Dorohoi”, ne-a spus Dorin Alexandrescu.

În afara acestor investiții, mai are două proiecte în faza de evaluare. Este vorba de construirea a 40 de apartamente pentru tineri pe bulevardul Victoriei și construire a încă 16 locuințe pentru specialiști. Cele două proiecte au o valoare de 12,2 milioane lei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad