Connect with us

Administratie

INVESTIȚII de peste 10 milioane de euro în comuna ALBEȘTI / FOTO&VIDEO

Published

on

Primăria comunei Albești a atras proiecte în valoare de peste 10 milioane de euro în ultimii ani și au fost realizate mai multe investiții, începând cu infrastructura școlară, infrastructura rutieră, alimentare cu apă plus alte proiecte mai mici.

Cele mai importante investiții s-au realizat cu fonduri europene. S-au asfaltat drumurile care leagă satele Coștiugeni și Tudor Vladimirescu de Albești. S-au asfaltat drumuri în localitățile Buimăceni, Jijia, Tudor Vladimirescu și Albești și a fost consolidat drumul de la gară la Coștiugeni. În perioada imediat următoare va fi modernizat încă un drum comunal și pregătește un proiect pentru asfaltarea a 12 kilometri de drumuri comunale și sătești.

Tot la capitolul investiții se numără alimentarea cu apă și rețeaua de canalizare a satelor Albești, Buimăceni și Jijia.

Primarul Mihai Amarandei nu a uitat că a fost profesor și director de școală și a acordat o atenție deosebită unităților de învățământ din comună. S-au construit școli noi și s-au reabilitat clădirile existente. În această perioadă se realizează una dintre cele mai moderne grădinițe din județul Botoșani, investiția urmând a fi finalizată în această toamnă.

Pentru următorii patru ani, primarul Mihai Amarandei și-a propus realizarea mai multor investiții. Este vorba de extinderea rețelelor de apă și canalizare în Albești, Buimăceni și Jijia, o rețea nouă de apă-canalizare în satele Tudor Vladimirescu, Coștiugeni și Mășcăteni, modernizarea mai multor drumuri comunale și sătești, alimentarea cu gaz a comunei Albești și modernizarea și extinderea iluminatului public. De asemenea, vrea să implementeze un proiect privind eficiența energetică a clădirilor, amenajarea de spații verzi și amenajarea unei piețe agro-alimentare.

Pentru dezvoltarea economică a comunei, intenționează să acorde facilități fiscale, să sprijine tinerii fermieri pentru accesarea de fonduri europene și să încheie parteneriate cu fermieri și întreprinzători pentru atragerea de noi investiții.

În plus, Mihai Amarandei își propune digitalizarea administrației locale prin dezvoltarea de servicii electronice și realizarea unui ghișeu online pentru plata taxelor și impozitelor, amenajarea unor parcuri de agrement și locuri de joacă, construirea unui cămin cultural în localitatea Tudor Vladimirescu, precum și susținerea tuturor activităților culturale și sportive.

Urmăriți interviul realizat cu Mihai Amarandei, primarul comunei Albești, despre investițiile din ultimii ani și despre proiectele care vor fi demarate

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad