Connect with us

Administratie

INTERVIU. Mihai Asiminicesei, viceprimarul comunei Roma: „Am început procedura pentru proiectul de gaz” / VIDEO

Published

on

În ultimii ani, în comuna Roma s-au realizat mai multe investiții atât cu fonduri din bugetul de stat cât și cu fonduri locale. Cea mai importantă investiție este alimentarea cu apă, un proiect care va fi finalizat în această toamnă.

Viceprimarul Mihai Asiminicesei, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Roma, spune că la ora actuală sunt mai multe proiecte pregătite și care urmează a fi implementate. Este vorba de un sistem de canalizare, aducțiunea de gaz și modernizarea mai multor drumuri comunale și sătești.

Care sunt principalele proiecte realizate în ultimii ani în comuna Roma?

– O parte din investiții le-am finalizat, o parte sunt în derulare. Am reușit modernizarea școlii nr. 2 Roma, realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Modernizare grădiniță Roma, tot prin PNDL2. Modernizare și extindere cămin cultural Cotârgaci, realizat din venituri proprii. Modernizare DC66 Roma-Cotârgaci, realizat prin PNDL1. Modernizare drum sătesc 577, proiect realizat din venituri proprii. Modernizare școală gimnazială nr. 1 Roma, corp B, realizat din venituri proprii. Construire sediu primărie, un sediu necesar pentru o comună de gradul doi. Este un proiect realizat tot din venituri proprii. Mai avem extindere rețea electrică în satele Cotârgaci și Roma și realizare de plan urbanistic general. Acest plan urbanistic include foarte multe terenuri pentru construcția de locuințe. Comuna Roma dă în jur de 60-70 de autorizații de construire pe an. Mai avem sistemul de alimentare cu apă pe care îl realizăm acum. Se lucrează în etape, se lucrează pe străzi și urmează să realizăm extinderi ale sistemului. Am realizat în jur de 60%, am făcut aducțiunea de la Cătămărăști Deal la Roma, am realizat stația de pompare, bazinele sunt montate, stația de clorinare. Urmează să trecem la branșarea locuințelor și predarea sistemului către Nova Apaserv. Termenul de finalizare este mijlocul anului 2021 dar vom grăbi această investiție deoarece locuitorii comunei Roma se confruntă cu lipsa apei. Imediat vom promova și proiectul de canalizare și sperăm să începem cât mai repede execuția.

Care este valoare proiectelor finalizate și în curs de finalizare?

– Proiectul de apă este în jur de două milioane de euro, proiectul de canalizare și stație de epurare este 2,5 milioane de euro. 500.000 costă modernizarea școlii nr. 1 Roma, 650.000 grădinița, drumul Roma – Cotârgaci a costat în jur de 4 milioane de lei. 450.000 lei a costat modernizarea căminului din Cotârgaci. S-au făcut lucruri…

Ce proiecte urmează a fi demarate?

– Am început procedura pentru proiectul de gaz. Ați văzut că sunt programe europene pe acest domeniu și am început parteneriatul public cu comunele din jur. Condiția este branșarea în primă fază a cel puțin 1000 de gospodării. La Roma există interes pentru branșarea la gaz. Mai pregătim modernizarea drumurilor din intravilanul localității, modernizarea școlii gimnaziale nr.1 Roma pe care vrem să o anvelopăm. Avem două școli mai mici pe care vrem să le modernizăm. Un alt obiectiv este amenajarea bazei sportive și căutarea sursei de finanțare pentru o echipă de fotbal la nivelul comunei, cu jucători din Roma. Doresc să reînviem tradițiile în sat, să activăm acea formație artistică. Sprijinirea și încurajarea agenților economici. Trebuie să ne implicăm pentru că o parte din veniturile comunei sunt asigurate de agenții economici, prin taxele pe care le plătesc.

Cum decurge campania electorală în comuna Roma?

– Ca orice campanie electorală, cu bune, cu mai puțin bune. Acum apar și lucruri mai murdare. Eu îmi văd de treaba mea, îmi prezint programul, discut cu cetățenii. Oamenii mă cunosc de atâta timp, poate toată comuna a trecut prin biroul meu. Am fost sincer, nu i-am servit în funcție de criteriul politic. Toți sunt cetățenii comunei și am fost dator să îi ajut.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad