Connect with us

Politica

Viceprimarul Cosmin Andrei acuză că lacătul este pus în continuare pe locurile de joacă ale copiilor, deși primarul Flutur anunțase deschiderea lor

Published

on

Viceprimarul Cosmin Andrei îi solicită primarului Cătălin Flutur să nu-i mai dezinformeze pe părinți și să dispună deschiderea cu adevărat a locurilor de joacă publice. Solicitarea are loc după ce viceprimarul a constatat că locurile de joacă sunt închise, în pofida declarației lui Flutur care saluta deschiderea acestora.

Când am citit declarația domnului Flutur am fost bucuros pentru că am reușit să-l conving să răspundă la solicitările sutelor de părinți care mi-au semnalat această problemă la întâlnirile pe care le-am avut cu ei. Am mers și eu să mă conving că accesul la joacă e permis și copiilor cu venituri mai modeste, nu doar celor care se pot juca în spațiile private. Am constatat că domnul Flutur i-a dezinformat pe părinți. De exemplu, pe Aleea Unirii lacătul era în continuare pus pe unul dintre locurile de joacă”, a declarat Cosmin Andrei.

În urma întâlnirilor pe care le-a avut cu părinții din mai multe cartiere din Botoșani, viceprimarul Cosmin Andrei i-a solicitat primarului Flutur în ședința publică din Consiliul Local redeschiderea locurilor publice de joacă, în baza unui regulament privind protejarea sănătății copiilor și părinților sau bunicilor.

Probabil că dacă domnul Flutur ar mai fi ieșit să discute cu oamenii ar fi aflat cât de mare este nemulțumirea multor părinți față de tratamentul discriminatoriu asupra copiilor. Cei din familiile înstărite se pot juca în spațiile private, în cadrul unor evenimente private, în timp ce restul copiilor sunt obligați să se joace în praf, printre mașini. Înțeleg riscul pandemiei. Nu îl neg. Dar dacă, în baza unor reguli, copiii se pot juca în spații private, cred că putem face la fel și în spațiile publice. Eu cred că și copiii din familiile mai modeste au dreptul să se joace”, a mai spus viceprimarul.

Cosmin Andrei susține că toate procedurile pentru deschiderea locurilor de joacă au fost deja parcurse, iar toate semnăturile din partea prefectului, președintelui Consiliului Județean și reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani au fost deja obținute pe Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Viceprimarul consideră că trebuie respectate regulile generale de protecție și igienă pentru toți copiii, dar că nu trebuie să fie suprimată viața socială a acestora.

Să nu ne facem iluzii că închiderea locurilor de joacă a rezolvat problema copiilor. Ei interacționează oricum între ei. Relațiile sociale sunt foarte importante pentru dezvoltarea copiilor. Deci nu putem suprima cu totul viața lor socială. Decât să îi lăsăm să se joace pe stradă, printre mașini, mai bine îi lăsăm la locurile de joacă, care pot fi dezinfectate periodic, iar părinții sunt convins că vor avea grijă să reducă la minim riscul de infectare”, a mai spus viceprimarul.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200019

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad