Connect with us

Politica

Doina Federovici: Continuăm investițiile în educație! Ne-am ținut de cuvânt: 164 de școli și grădinițe în 55 de localități, construcții noi și reabilitate în Guvernarea PSD!

Published

on

În Guvernarea PSD în urma proiectelor transmise de administrațiile publice locale din județul Botoșani, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a alocat 44 de milioane de euro pentru modernizarea și construcția de grădinițe și refacerea școlilor și liceelor din județ.

De asemenea au fost aprobate investiții de 20 de milioane de euro pentru realizarea a 15 săli de sport, 2 baze sportive, 1 complex sportiv și 1 bazin de înot didactic.

Așa cum am promis în 2016, ne-am ținut de cuvânt și prin Guvernul PSD au fost alocate fonduri pentru modernizarea infrastructurii școlare, construcția de școli și grădinițe și dotarea cu echipament didactic a unităților de învățământ din județul Botoșani. Din funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani voi continua investițiile în educație, atât pentru reabilitarea și amenajarea școlilor și grădinițelor, cât și pentru susținerea tinerilor noștri prin introducerea învățământului profesional dual în Botoșani, în parteneriat cu mediul de afaceri local, cu scopul formării profesionale și dobândirea unei meserii”,  a declarat Doina Federovici.

În Guvernarea PSD, 6.300 de profesori au beneficiat de salarii majorate cu 25%, iar 5.000 de cadre didactice din județul Botoșani au participat la proiecte de formare profesională cu finanțare europeană derulate de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.

Guvernul PSD a introdus programul „Rechizite pentru preșcolari și elevi, șanse egale la educație” ce are ca obiectiv prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii. Astfel, 12.500 de elevi botoșăneni au primit rechizite și ghiozdane noi începând din anul școlar 2018-2019.

 „Am pregătit un program dedicat educației pentru copiii din județul Botoșani. Așadar, ca președinte al Consiliului Județean voi crește accesul la educație și sănătate pentru fiecare familie de botoșăneni și voi acorda burse pentru elevii din învățământul special. În același timp voi introduce plata de stimulente financiare pentru elevii și profesorii cu rezultate de excepție la olimpiadele și concursurile școlare, precum și la examenele naționale. Pentru tinerii din Botoșani am pregătit alături de colegul meu Cosmin Andrei două măsuri speciale: deschidem la Botoșani filiale ale facultăților de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și punem bazele învățământului profesional în sistem dual prin realizarea de colaborări cu mediul privat care are nevoie de forță de muncă calificată”, a declarat Doina Federovici.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200019

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad