Connect with us

Politica

Doina Federovici și Cosmin Andrei continuă programele începute de PSD pentru construcția de locuințe pentru tineri și medici în Botoșani

Published

on

Candidații social-democrați Doina Federovici și Cosmin Andrei vor continua și vor extinde la nivelul județului și municipiului Botoșani programele începute în Guvernarea PSD pentru construcția de locuințe pentru tineri și pentru specialiști din domeniul medical.

La nivelul Consiliului Județean am pregătit programul „SĂNĂTATE PENTRU BOTOȘANI”, care are o componentă dedicată pentru realizarea de noi locuințe de serviciu pentru medici și suplimentarea posturilor pentru doctori și asistenți medicali pentru specializările deficitare la nivel de județ. De asemenea în cadrul acestui program vom continua investițiile pentru dotarea cu aparatură medicală avansată pentru toate secțiile interioare și exterioare de la Spitalul Județean și reabilitarea clădirilor pentru secțiile de Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Urgențe și Ambulatoriul de zi”, a declarat Doina Federovici.

În Guvernarea PSD, Spitalul Județean de Urgență Mavromati a fost dotat cu aparatură medicală de înaltă performanță, respectiv Computer Tomograf, RMN și alte echipamente pentru blocurile operatorii. În aceeași perioadă au început dotarea și modernizarea Ambulatoriului de specialitate și spitalizare de zi de la Spitalul Județean și Ambulatoriului secției Pediatrie și secției Obstetrică-Ginecologie.

PSD, cât a fost la guvernare a dat drumul la un amplu program pentru achiziția de ambulanțe. 27 de ambulanțe noi au intrat deja în dotarea Serviciului Județean de Ambulanță și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

În prezent se lucrează la investițiile aprobate de Guvernul PSD pentru modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean și reabilitarea a 13 dispensare medicale din județ.

O LOCUINȚĂ MODERNĂ PENTRU FIECARE” este programul meu pentru continuarea construcțiilor de blocuri ANL pentru tineri, aprobate și finanțate în Guvernarea PSD și reabilitarea termică a blocurilor vechi de locuințe din municipiu prin fonduri europene, pe care primarul Flutur nu a fost în stare să le aducă la Botoșani pentru acest domeniu. Tinerii trebuie să aibă motive serioase să rămână și să-și întemeieze o familie aici la Botoșani. Toți botoșănenii merită să locuiască în condiții decente și să plătească o întreținere mică pentru căldură în sezonul de iarnă. Vom porni și Programul de locuințe pentru medici și profesori. În ceea ce privește tinerii pe lângă apartamentele în regim ANL voi acorda terenuri gratuite familiilor la început de drum pentru construcția de case”, a declarat Cosmin Andrei.

În Guvernarea PSD în județul Botoșani s-au realizat 280 de apartamente, o parte finalizate, o parte în lucru: 80 de locuințe pentru tineri în Municipiul Botoșani, 60 în municipiul Dorohoi, 16 în Săveni, 16 în Darabani, 72 de locuințe sociale în municipiul Botoșani, 20 de locuințe pentru medici în municipiul Botoșani, 16 locuințe de serviciu în municipiul Dorohoi.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200019.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad