Connect with us

Administratie

DOROHOI. Investiții de 100 de milioane de euro în drumuri, locuințe, sănătate, educație și agrement

Published

on

Au tăcut și au făcut. Primăria municipiului Dorohoi are în momentul de față proiecte în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro care sunt în diferite stadii. Unele sunt în implementare și în scurt timp se vor finaliza iar alte sunt faza de licitații urmând ca în primăvara anului viitor să înceapă lucrările.

Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi, spune că nu a ratat nicio oportunitate de a accesa fonduri, fie că este vorba de fonduri europene sau guvernamentale.

„Vorbim de proiecte care sunt în diferite stadii de execuție. Unele sunt spre finalizare, unele sunt lucru iar altele sunt sunt în faza de licitație sau în zona de finanțare. Fie că vorbim de infrastructura rutieră, apă, canalizare, sănătate, învățământ, agrement, mediu, toate sunt certitudini. Vorbim de proiecte care au finanțarea asigurată și care se realizează. Proiecte care sunt în derulare și care sunt în licitații, ajung spre 100 de milioane de euro. O cifră impresionantă. Acum suntem în faza de construire a unei strategii de dezvoltare și a unui plan de mobilitate. Din cele două studii va reieși un portofoliu de proiecte de viitor care vor fi realizate în municipiul Dorohoi și care vor fi de valori impresionante”, a precizat Dorin Alexandrescu.

Cele mai multe investiții se vor realiza în infrastructura rutieră deoarece străzile Dorohoiului au fost afectate de lucrările la sistemul de apă și canalizare. Autoritățile locale au mai multe proiecte în derulare și speră ca în maxim doi ani să fie asfaltate toate străzile municipiului.

„Noi acum închidem rănile făcute pe proiectul de apă-canal, un proiect care se întâmplă la 50-70 de ani într-un oraș. Nefiind un proiect implementat de primărie, am avut probleme deosebite dar este un proiect absolut necesar pentru Dorohoi. Avem proiecte cu finanțare europeană și locală pentru absolut toate străzile care au fost afectate de acest program. Pentru zona Trestiana am deja un proiect în implementare. Am avut trei străzi prin PNDL, strada Sf. Ioan Românul, strada Horia și strada col. Vasiliu. În plus, am construit un proiect de 15 milioane de lei care este cu finanțare locală și deja s-au făcut vreo cinci străzi și mai urmează încă vreo trei”, a adăugat primarul municipiului Dorohoi.

Cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, se vor moderniza străzile din zona stadionului, oborului, din centrul orașului și din zona gării.

„Toate străzile din municipiul Dorohoi vor fi asfaltate. Rămân cele trei localități limitrofe. Acum facem proiecte de apă-canalizare pentru că nu au fost prinse în proiectul inițial. S-au adus și conductele de gaz. Ulterior vor avea un program de asfaltare și în aceste localități”, a mai precizat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad