Connect with us

Administratie

COMUNICAT. TRANSPORT ÎN COMUN ULTRAMODERN PENTRU BOTOȘĂNENI

Published

on

În calitate de primar al Municipiului Botoșani, am promovat trei proiecte cu finanțare europeană, însumând 56.180.104,23 euro, pentru modernizarea transportului în comun. Pentru toate cele trei proiecte, contractele de finanțare sunt semnate, deci realizarea investiției, esențială pentru un oraș ca Botoșaniul, nu doar că se face pe bani europeni, ci este și garantată de UE. Achiziția noilor tramvaie, confortabile, moderne, silențioase se face prin Ministerul Dezvoltării. Noi gestionăm direct, la nivelul municipalității, celelalte două proiecte, de reabilitare a căii de rulare, cu toate lucrările adiacente, pe traseele 101 și 102.
1. Reabilitarea, modernizarea și extinderea transportului public local de călători cu tramvaiul – reabilitare cale rulare traseu 101. VALOARE: 19.138.583,91 euro. Cuprinde: reabilitare cale rulare tramvai 101; implementare sistem de e-ticketing; sistem de supraveghere video în intersecții și stațiile de tramvai; lucrări de modernizare a peroanelor (stațiilor de tramvai).
2. Reabilitarea, modernizarea și extinderea transportului public local de călători cu tramvaiul – reabilitare cale rulare traseu 102. VALOARE: 18.818.890 euro. Cuprinde: reabilitare cale rulare tramvai 102; implementare sistem de e-ticketing; sistem de supraveghere video în intersecții și stațiile de tramvai; lucrări de modernizare a peroanelor (stațiilor de tramvai).
3. Achiziție mijloace de transport public – tramvaie cu o lungime de 18 m, Botoșani (proiect în parteneriat cu MLPDA). VALOARE: 18.222.630,32 euro. Cuprinde: achiziția a 9 tramvaie cu lungimea de 18 m, cu o capacitate totală de minim 100 locuri din care minim 32 pe scaune fixe, nerabatabile, pentru operarea pe rutele 101 și 102.
Grija pentru siguranța cetățeanului ne-a dus la soluția achiziției în leasing operațional a 9 autobuze noi, care să înlocuiască vechile tramvaie Tatra pe durata implementării proiectelor. Sigure și confortabile, autobuzele ISUZU circulă în prezent pe traseele 101 și 102, fiind apreciate de botoșăneni. Prima plată a leasingului a fost făcută în luna septembrie, la o lună după darea în funcțiune a autobuzelor noi.
Cătălin Flutur,
Primarul Municipiului Botoșani

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad