Connect with us

Politica

Cătălin Silegeanu: „Ne dorim un primar activ, un primar care să cunoască problemele orașului”

Published

on

Dragi botoșăneni,

Cu toții ne dorim un primar activ, un primar care să fie alături de oameni, un primar care să cunoască problemele orașului și ale comunității.

Analizăm campania domnului Flutur și nu văd decât comunicate despre PSD, comunicate despre fondurile europene și importanța lor, precum și faptul că dumnealui a atras cele mai multe fonduri europene.

Păi, nu dumneavoastră aveți cele mai multe mandate domnule primar în funcție? Cât despre fondurile europene atrase de dumneavoastră majoritatea sunt pe hârtie, că în comunitate nu se prea văd efectele implementării acestora.

Domnule Primar, tot fiind proiectul dumneavoastră, cel cu modernizarea liniilor de tramvai, nu vreți să vă mai încordați o dată și să implementați în viitorul apropiat un proiect prin care să asfaltați provizoriu  liniile de tramvai? Până vă hotărâți ce faceți cu MEGA Proiectul, 5 ani fără tramvai, ca să circulăm și noi șoferii în siguranță, fără să fim nevoiți să venim la Primărie ca să vă cerem socoteală pentru cauciurile sparte!

Domnule Flutur, ne povestiți foarte frumos prin grafice că ați adus fonduri europene și că ați investit în oraș. Ne îndemnați “la normalitate, luciditate și realism”, sper că acest îndemn vi-l adresați dumneavoastră ca o terapie de dezvoltare personală și profesională. Nu cred că aveți atât curaj să faceți un astfel de îndemn cetățenilor. Având în vedere ultimele declarații cu absorția de fonduri europene, ceea ce e oarecum amuzant, având în vedere vizita și “urecheala” pe care ați primit-o de la Raluca Țurcan, venită într-o vizită de curând în Botoșani, care vă atrăgea atenția că e “crimă cu premeditare” că nu atrageți fonduri europene.

Oricum suma pe care o precizați e derizorie. Sunt comune care atrag sume  mai mari decât spuneți dumneavoastră, că ati reușit într-un municipiu reședință de județ. Domnule Flutur, cetățenii nu sunt vinovați că timp de 4 ani, ”ați pus carul înaintea boilor” și acum la sfârșit de mandat aveți rezultate care vă dau cu multe virgule. Vă plângeți că bugetul este firav, sărăcăcios și bolnav …aceste lucruri vi se datorează!

Să luăm ”LUMINĂ” de la ”facem ce trebuie” și ”siguranța unui trai mai bun”, cel din urmă promitea acum vreo 3 zile, roviniete gratuite timp de 2 ani … Să lăsăm promisiunile astea ieftine și să trecem la lucruri serioase. Marea dilemă a orașului și a cetățenilor, este în continuare iluminatul public. În MARTIE 2017 Flutur declara următoarele: ”Primăria municipiului Botoșani va achiziționa anul acesta întreaga rețea de iluminat public din oraș. Demersurile privind realizarea unei astfel de tranzacții sunt mai vechi, dar până acum totul a rămas la stadiul de discuție”. Potrivit primarului Cătălin Flutur, ”în bugetul pe anul în curs (2017), s-a prins suma de 200.000 pentru cumpărarea rețelei. Odată ce municipalitatea va deveni proprietar pe rețea, va putea interveni și cu lucrări de modernizare.”

Același lucru îl spunea Cosmin Andrei în 19 FEBRUARIE 2018 , ”vom înainta o sumă DELGAZ Grid pentru preluarea rețelei de iluminat .Suma este de 200.000 lei prevăzută în bugetul de anul trecut, iar din cauza unei colaborări defectuoase nu s-a ajuns la nicio concluzie.”

Destul de interesantă dezbaterea dintre și între  cele două partide pe nervii și banii cetățenilor. Luati-vă o cameră si puneți-vă de acord !

În concluzie, imaturitatea politică a celor doi  arată  că nu mai au ce dovedi acestui oraș și nici cetățenilor! În atenția celor două personaje care nu mai încetează cu imaturitate politică și continuă să se joace în continuare cu viitorul municipiului Botoșani: ne lăsați și fără Biblioteca Județeană!

Jocurile și interesele  politice din fruntea orașului au făcut ca partidele să  uite datoria față de oameni și de fundamentele dezvoltării unei societăți  puternice și echilibrate.

O societate puternică are la baza valori, principii și strategii economice bazate pe producție.

Domnule Primar Mugurel Cătălin Flutur ,la  dumneavoastră totul se învârte în jurul cifrei 5. Ați încheiat contract de închiriere autobuze pe o perioadă de 5 ani, tot  vreo 5 licitații au fost și pentru Biserica Sf Gheorghe, 5 milioane pentru restaurarea Teatrului Mihai Eminescu. Reabilitarea liniilor de tramvai tot în 5 ani aveți de gând să o faceți ? În 5 ani de zile ,dacă lucrurile merg deloc și pe loc în Botoșani, avem mari șanse să ne cumpărăm roviniete pentru căruțe. Acestea sunt marile proiecte  cu bani europeni, despre care vă lăudați că le-ați implementat .Cred și sunt convins că sunteți depășit atât ce înseamnă sistem digital și tehnologie . Convins sunt și  de faptul că nu sunteți deloc coerent în implementarea proiectelor de dezvoltare urbană și investiții în societatea civilă.

27 septembrie va fi data la care trebuie să trecem de la dezbateri, interese de partid și concluzii la modernizarea orașului prin implementarea proiectelor de investiții și dezvoltare, fară jumătăți de măsură și jocuri politice între interesele de partid.

Cu Flutur inca 4 ani la Primarie … o sa platim roviniete la carute!!

Catalin Silegeanu : Candidat Independent la Primaria si Consiliul Local Botosani , CMF: 24200340

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad