Connect with us

Politica

Marius Budăi „90.000 de pensionari botoșăneni primesc de astăzi pensii tăiate cu 26% de Guvernul Iohannis-Orban”

Published

on

Președintele Executiv al PSD Botoșani, deputatul Marius Budăi a anunțat că ziua de astăzi este tristă pentru cei 90.000 de pensionari care primesc din luna septembrie pensii tăiate cu 26% de către Guvernul PNL.

Pensionarii au ajuns bătaia de joc a Guvernului Orban, care s-a jucat cu munca de-o viață a unor oameni care aveau nevoie de respectul și protecția celor care conduc această țară.
„Domnilor Flutur și Șoptică de ce nu i-ați spus șefului dumneavoastră de la București, domnul Orban să nu ciuntească pensiile părinților și bunicilor noștri? Nu ați respectat în niciun fel semnăturile celor peste 800.000 de pensionari din România și cei câteva zeci de mii de pensionari din Botoșani care au semnat petiția pentru majorarea cu 40% a punctului de pensie de la 1 septembrie. Stimați lideri ai PNL Botoșani, de ce i-ați abandonat pe toți vârstnicii din județul nostru și ați fost de acord ca domnul Orban să le amputeze pensiile?”, a declarat Marius Budăi.

PSD a apărat legea pensiilor și majorarea cu 40% de la 1 septembrie prin inițierea la nivel național a unei petiții, care a fost semnată de peste 800.000 de pensionari din fiecare județ, inclusiv din județul Botoșani prin care au cerut imperativ Guvernului Orban să respecte și să aplice legea în vigoare.

„Botoșănenii trebuie să știe adevărul. Dacă PSD nu ar fi elaborat și votat anul trecut în Parlament noua lege a pensiilor, acum la 1 septembrie nici cei 14% acordați în bătaie de joc de Guvernul Orban nu ar fi existat. Așadar, PSD a fost întotdeauna aproape de oameni și a promovat legi și acte normative pentru creșterea nivelului de trai al fiecărei categorii socio-profesionale, dar în special pentru populația vulnerabilă, copii și persoane în vârstă. Din păcate, Guvernul Orban a pus pensionarii din toată țara și din Botoșani să suporte costul hoțiilor, tunurilor financiare, plăților clientelare care au sleit bugetul statului fără niciun beneficiu public, ori al evaziunii fiscale întreținute și încurajate de liberali”, a declarat Marius Budăi.

Comandat de Partidul Social Democrat –Org. Jud. Botoșani. Realizat de Direct Research SRL

Cod unic de identificare mandatar financiar: 21200019

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad