Connect with us

Politica

Comunicat de presă PSD Botoșani: “Siguranța unui trai mai bun cu fonduri europene”

Published

on

La inițiativa doamnei senator Doina Federovici, candidatul PSD pentru Președinția Consiliului Județean Botoșani, în data de 26 august a avut loc prima întâlnire a grupului de lucrupentru atragerea fondurilor europene, pentru continuarea dezvoltării județului Botoșani. La această întâlnire a participat și dl.Victor Negrescu, europarlamentar PSD, membru în Comisia pentru Bugete din Parlamentul European, cu experiență importantă în atragerea fondurilor europene.

”Județul nostru are nevoie ca de aer de fonduri europene pentru a-și continua dezvoltarea. Viitorul președinte al CJ Botoșani, doamna Doina Federovici a format la nivel județean un grup de lucru tocmai pentru a fi informați și pregătiți cu privire la oportunitățile de finanțare a proiectelor județene și locale, în exercițiul financiar 2021 – 2027.  Gurile rele vor spune … bine bine, de ce nu ați făcut acest grup de lucru mai devreme??? Răspunsul este unul amplu și trebuie abordat sub mai multe aspecte. În primul rând, acum se pun bazele unor noi echipe cu rol decizional în dezvoltarea județului. În al doilea rând, PSD are mulți membri, începând cumediul privat, în instituțiile publice, în GAL-uri, în rândul autorităților publice de la nivel local până la nivel central, care au implementat și implementează proiecte cu fonduri europene. Un aspectfoarte important de menționateste că săptămâna trecută a apărut în Monitorul Oficial Legea nr. 176/2020 în care scrie negru pe alb că pentru județele Botoșani, Iași și Suceava, ADI –  Dezvoltare Sustenabilă și Integrată în Țara de Sus  va fi parte a programului național de descentralizare, pe scurt, va avea statut de ITI – investiții teritoriale integrate.” a declarat senatorul Lucian Trufin.

Prezent la întâlnire a fost și domnul Victor Negrescu, un membru activ și implicat în Parlamentul European pentru apărarea intereselor României mai ales sub aspectul alocărilor de fonduri comunitare pentru țara noastră.

„“ITI Țara de Sus este un proiect viabil care poate să devină realitate. Este nevoie de voință la nivel național, iar proiectul trebuie inclus în acordul semnat de România privindviitoarele programe de finanțare. Împreună cu doamna senator Doina Federovici și domnul senator Lucian Trufin urmează să discutăm direct cu Comisia Europeană pentru a ne asigura că acest proiect, aprobat de Parlamentul României, este finanțat din fonduri europene. Practic, dacă actualii guvernanți nu sunt capabili, facem treaba pentru ei” a explicat europarlamentarul Victor Negrescu.

La această primă întâlnire au fost prezenți alături de parlamentarii PSD și oameni direct implicați și cu experiență în atragerea de fonduri europene – dl. Cosmin Andrei, viceprimar al Municipiului Botoșani, dl. Butnaru Ioan, primar al comunei Hilișeu Horia, un adevărat campion la atragerea de bani comunitari, dl. Nistor Cristian manager al Grupului de Acțiune Locală – Valea Bașeului de Sus și d-naNicoleta Corolea, manager al unei firme specializate în accesarea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT-OR. JUD. BOTOSANI, cod unic de identificare mandatar financiar 21200019.

 

 

 

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad