Connect with us

Administratie

EXEMPLU că se poate. Bani europeni atrași de mai multe primării prin intermediul GAL Valea Bașeului de Sus / VIDEO

Published

on

Orașul Săveni și mai multe comune din județul Botoșani au accesat fonduri europene prin intermediul Grupului de Acțiune Locală Valea Bașeului de Sus. S-au realizat terenuri de sport, o piață, proiecte sociale și s-au achiziționat utilaje.

Primăria orașului Săveni a accesat proiect prin care s-a modernizat iluminatul public iar între timp a obținut o finanțare norvegiană pentru construcția unei centrale fotovoltaice în valoare de 300.000 de euro.

„Vom prezenta un concept de proiect, unic în România. Noi cei de la GAL Valea Bașeului de Sus am apărut pe un site oficial al Uniunii Europene, fiind unul din cele 12 grupuri de acțiune locală de la nivel european care au apărut cu proiecte date exemplu la nivelul Uniunii Europene”, a precizat Cristian Nistor, managerul GAL Valea Bașeului de Sus.

În plus, Primăria orașului Săveni a reușit să acceseze două proiecte transfrontaliere, în parteneriat cu două localități din Republica Moldova.

„Vedem astăzi promovarea a două proiecte transfrontaliere. Avem un proiect transfrontalier între orașul Cupcini din Republica Moldova și orașul Săveni. Proiectul se referă la modernizarea, dotarea și reabilitarea bibliotecii orașului Săveni. Al doilea proiect se referă la un parteneriat de promovare a zonei Săveni în zona limitrofă capitalei Moldovei. Mă refer la Mileștii Mici. Noi o să prezentăm produsele de pe raza GAL-ului Valea Bașeului de Sus iar ei vor prezenta produsele din cramele Mileștii Mici, crame intrate în Cartea Recordurilor”, a declarat Relu Tîrzioru, primarul orașului Săveni.

La evenimentul organizat astăzi au participat senatorul Doina Federovici, fostul ministru Marius Budăi și mai mulți primari din județul Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad