Connect with us

Sport

VIDEO. Lotul FC Botoșani a plecat în Kazahstan. M. Croitoru: „Putem spune că au un 5% în plus față de noi”

Published

on

Jucătorii și staff-ul FC Botoșani au făcut astăzi deplasarea în Kazahstan, urmând ca joi după amiază să întâlnească pe Ordabasy, în Europa League. Pentru FC Botoșani este a doua participare în Europa League.

Marius Croitoru, antrenorul principal al FC Botoșani, spune că formația din Kazahstan este favorită în acest meci dar cu toate acestea nu va renunța la stilul ofensiv de joc.

„Sunt emoții dar emoții constructive. Este o competiție europeană, un prim meci al meu ca antrenor împotriva unei echipe foarte bune. Chiar dacă țara nu este una care să mă sperie, echipa Ordobasy are jucători foarte buni. Am jucat acum zece ani în Kazahstan, s-au schimbat foarte multe. În ultimii ani sunt o prezență constantă în cupele europene. Au putere financiară și probabil de asta îi vedem acolo. Ținând cont de deplasare, diferență de fus orar, putem spune că au un 5% în plus față de noi.

Singura problemă este că se joacă un singur meci. Nu ai ce strategie să faci. Se joacă un meci, care pe care și e totul sau nimic. Este un singur meci și trebuie să iau în calcul absolut orice, inclusiv loviturile de departajare. Tiparul fotbalistului de la Botoșani este unul ofensiv și nu aș putea să le cer să se apere”, a spus Marius Croitoru care și-a studiat adversarul și consideră că are forță ofensivă.

„Era singurul adversar pe care nu îl vroiam. Deplasarea, terenul… Asta este. Joacă un sistem 5-2-3 sau 3-4-3. Cei din față sunt incredibil de buni”, a mai precizat antrenorul echipei FC Botoșani.

Marius Croitoru este la a doua participare în cupele europene cu FC Botoșani. Dacă în 2015 era jucător, acum este antrenor.

„Sunt mândru de ceea ce am realizat aici ca fotbalist și în același timp ca antrenor. Am venit când echipa era în Liga a 2-a, am promovat, am ajuns conjunctural în Cupa UEFA dar am ajuns. Acum am ajuns ca antrenor. Rămâne ca echipa să realizeze cel puțin ceea ce a realizat acea generație”, a mai spus Croioru.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad