Connect with us

Educatie

VIDEO. Incertitudine în ceea ce privește noul an școlar. Mihaela Huncă: „Nu există normele sanitare care trebuie respectate”

Published

on

Noul an școlar va începe pe 14 septembrie dar în momentul de față sunt foarte multe necunoscute. Ministrul Educației și reprezentanții guvernului vin zilnic cu tot felul de propuneri și pasează responsabilitatea către autoritățile locale.

„Vin foarte mulți la cabinetul parlamentar și mă întreabă când începe, cum începe școala. Am văzut că a ieșit doamna ministru și a zis ceva de pepsiglas, să dea părinții declarație pe propria răspundere. Am trecut de perioada în care triajul epidemiologic îl făceau cadrele didactice, acum triajul îl fac părinții. e o lipsă de respect față de educație, față de elevi, cadre didactice și părinți. Mă așteptam ca Ministerul Educației să facă demersuri  pentru formarea cadrelor didactice, pentru schimbarea programelor școlare. În această perioadă, toate școlile ar fi trebuit să fie pregătite. La fiecare început de an școlar vorbim despre școlile care nu au autorizație de funcționare. Toate unitățile de învățământ trebuiau să aibă apă curentă, canalizare și grupuri sanitare adecvate. A arunca toată responsabilitatea către autoritatea locală, nu este corect. Nici până acum nu există aceste norme sanitare care trebuie respectate, elaborate de Ministerul Sănătății”, a precizat deputatul Mihaela Huncă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad