Connect with us

Politica

VIDEO. Pro România are 50 de candidați la primării și liste de consilieri în 70 de comune și orașe din județul Botoșani

Published

on

Pro România și-a depus candidaturile la Consiliul Județean, la o parte dintre primăriile din județul Botoșani și la consiliile locale. Membrii acestei formațiuni au reușit să adune peste 6000 de semnături în perioada de precampanie electorală și sunt optimiști că rezultatele vor fi foarte bune.

Deputatul Mihaela Huncă, președintele Organizației Județene a Partidului Pro România, a criticat modul în care s-au pregătit aceste alegeri, spunând că este o birocrație excesivă.

„A fost o perioadă destul de încărcată, aceea de depunere a candidaturilor pentru consilierii locali, județeni, pentru candidații la primării. Mulțumesc tuturor cetățenilor județului Botoșani care ne-au susținut și vreau să mulțumesc în mod special celor care au semnat pentru candidații Pro România. Sunt peste 6000 de persoane. Vreau să apreciez curajul de a semna și de a se implica. În toată această perioadă a fost o birocrație în floare. Nicio procedură nu s-a schimbat în ceea ce privește organizarea alegerilor locale. Am crezut că dacă Prefectura a afișat pe site adresele de email, putem transmite adresele și deciziile cu reprezentanții noștri prin email. Forma electronică nu a fost valabilă. A fost valabilă doar forma originală, cu ștampilă. Știm că de vreo doi ani este o lege prin care ștampila nu este obligatorie. Omul a trebuit să vină de la capătul județului, să-și ia originalul și apoi să se ducă la comisie. Pro România are reprezentanți în toate birourile electorale de circumscripție și în Biroul Electoral Județean”, a spus deputatul Mihaela Huncă.

„Apoi a venit perioada dosariadei. Pentru fiecare candidat trebuiau două dosare în original și două copii. Fiecare dosar avea 44 de foi. 44 înmulțiți cu 4, înmulțiți cu numărul candidaților la primării și consiliile locale și o să vedeți că au fost munți de hârtii. Am avut peste 400 de topuri de hârtie. Mi se pare o lipsă de respect. Datorită echipei și oamenilor profesioniști, am putut trece cu bine peste această perioadă. Avem liste de consilieri în 70 de UAT-uri, avem aproximativ 50 de candidați la primari și 813 candidați la consiliile locale. Ne-am fi dorit să avem în toate localitățile dar din păcate, datorită unor presiuni locale, pe care partidele mari nu au încetat să le facă până în ultima zi, unii oameni au renunțat”, a adăugat Mihaela Huncă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad