Connect with us

Administratie

DOCUMENT. Cosmin Andrei: „Tinerii absolvenți de liceu vor putea urma cursuri universitare chiar în Botoșani”

Published

on

Reprezentanții Universității Alexandru Ioan Cuza Iași și-au dat acordul pentru extinderea activității în municipiul Botoșani. Într-o primă etapă vor fi câte 75 de locuri, la zi, la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (Administrație publică; Finanțe Bănci; Contabilitate și informatică de gestiune), Facultatea de Drept, Facultatea de Psihologie (Pedagogia învățământului primar și preșcolar; Psihologie), Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice (Asistență socială; Comunicare și relații publice), Facultatea de Litere (Limba și Literatura Română; Limba și Literatura Engleză) și Facultatea de Informatică.

„Pot să anunț cu bucurie că a mai fost realizat un pas pentru înființarea Extensiunii de la Botoșani, a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Azi, la Primăria Municipiului Botoșani, a ajuns adresa semnată de conducerea universității, prin care se solicită realizarea unui parteneriat între cele două instituții. Acest lucru a fost posibil în urma discuțiilor pe care le-am purtat, împreună cu doamna senator Doina Federovici, candidatul PSD pentru conducerea Consiliului Județean Botoșani și domnul deputat Marius Budăi, cu rectorul universității ieșene, profesor universitar doctor, domnul Tudorel Toader.

În urma acestei proceduri, tinerii absolvenți de liceu din Botoșani vor putea urma cursuri universitare chiar aici, nemaifiind nevoiți să plece în alte județe pentru a obține o diplomă de licență.

Mă bucur că am contribuit la realizarea acestei extensiuni, cu atât mai mult cu cât și eu sunt absolvent al Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Iași.

Acesta este încă un exemplu că ne pasă de educația copiilor noștri iar tinerii se află în atenția noastră. Realizăm demersuri pentru binele și viitorul lor”, a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad