Connect with us

Politica

Unul dintre cei mai cunoscuți liberali din Dorohoi a părăsit PNL-ul și va fi candidat independent la primărie

Published

on

Constantin Bursuc este unul dintre cei mai cunoscuți liberali din municipiul Dorohoi. Este om afaceri, a fost viceprimar, a fost președintele organizației  PNL Dorohoi iar din 2016 este consilier județean.

Conducerea Organizației Judetene PNL Botoșani a decis ca medicul Valerian Andries sa fie candidat la Primăria Dorohoi. Decizia a stârnit nemultumirea mai multor liberali, printre aceștia numărându-se și Constantin Bursuc.

Deși a avut oferte de la mai multe partide, Bursuc a decis să candideze ca independent la Primăria Dorohoi.

“Am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Dorohoi deoarece realitățile sociale și economice ale comunității noastre dovedesc, cu multă claritate, că orice fel de proiect politic pentru Dorohoi a eșuat.

După 30 de ani de democrație, orașul nostru rămâne încremenit, din toate punctele de vedere, într-un sistem social și economic extrem de dezechilibrat. Politicile publice promovate atât de putere cât și opoziție, indiferent care a fost culoarea partidelor care s-au bătut ani la rând pentru a obține funcția de primar, nu au fost implementate cu succes și doar parțial finalizate.

Experimentele politice de tot felul și-au pus amprenta pe evoluția municipiului Dorohoi, motiv pentru care indicatorii care măsoară standardele urbane, calitatea vieții în comunitatea noastră, sunt cu mult sub valorile europene.

Soluția pe care o propun fiecărui dorohoian este una foarte simplă! Un primar cu adevărat independent, un primar care să nu mai fie nevoit să facă fel de fel de compromisuri politice, un primar care să livreze comunității rezultate imediate.

Mi-am dorit dintotdeauna să fac administrație publică de performanță. Acum ceva vreme am acceptat situația că pentru a putea face administrație publică trebuie să faci politică.

Am învățat din politică cât de important este să formezi majorități. Am învățat că nu trebuie faci compromisuri care să îți afecteze reputația și să facă rău oamenilor. Am mai aflat, în toți anii în care am făcut politică, că este mai bine ca scopul să nu scuze mijloacele. Am învățat destule în politică, am văzut destule, am înțeles destule, este suficient. Nu-i pentru mine!

Eu nu candidez pentru a căuta vinovați și pentru a-mi face o campanie electorală care să se bazeze doar pe criticile aduse unora sau altora. Eu candidez ca să CÂȘTIG, să construiesc și să ofer Dorohoiului un orizont de dezvoltare foarte clar, asumat de întreaga noastră comunitate.

Sunt un om simplu și modest, sunt un om extrem de planificat, cumpătat, dar în egală măsură exigent și intolerant cu lenea, prostia, oportunismul de orice fel și statul degeaba pe banii statului.

Am demonstrat în toți anii mei de muncă un lucru esențial. Termin întotdeauna ceea ce-mi propun să fac. Am demonstrat prin faptele mele că am abordări diferite față de cei care astăzi vor din nou să tranzacționeze politic viitorul orașului și viitorul nostru.

Sunt un om care spune ADEVĂRUL, indiferent dacă acest adevăr îl va supăra pe unul sau pe altul. Sunt asumat și nu mi-am negociat niciodată abordările și principiile, indiferent ce aș fi avut de câștigat sau de pierdut în urma deciziilor pe care le-am luat.

Îmi doresc să câștig Primăria pentru a reda Dorohoiul oamenilor. Pentru că, trebuie să recunoaștem cu toții, orașul aparține de drept politicienilor și intereselor acestora și chiar dacă nu este vizibil de fiecare dată, Dorohoiul rămâne teatrul în care se dă zilnic o luptă politică acerbă. Acest conflict atât de păgubos pentru orașul nostru trebuie să înceteze. Altfel, vom ajunge foarte rău.

Oamenii s-au săturat de conflicte, de scuze și acuze, de vinovați și de vinovății. Oamenii vor liniște, locuri de muncă, normalitate, vor să știe încotro se îndreaptă orașul, vor să fie respectați, ascultați și sprijiniți.

Îmi asum rolul de mediator al tuturor energiilor care astăzi ne despart din punct de vedere al opțiunilor politice și sunt sigur că imediat după încetarea eternului conflict politic cu privire la Primăria Dorohoi, voi reuși, în calitate de primar independent, să-i aduc la aceiași masă pe toți oamenii buni ai orașului nostru, voi reuși să adun în jurul meu profesioniști, oameni cu expertiză, toate caracterele comunității noastre și să construim cu toții, împreună, un oraș modern în care să ne dorim cu toții să trăim!”, este mesajul transmis de Constantin Bursuc.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad