Connect with us

Administratie

VIDEO. Cel mai bogat liceu din Botoșani va deveni și cel mai modern. Se investesc 6,4 milioane de lei

Published

on

Liceul Anastasie Bașotă din Pomârla este cel mai bogat liceu din județul Botoșani și poate chiar din România. Deține în proprietate circa 1800 de hectare de pădure, suprafață lăsată moștenire de boierul Anastasie Bașotă, cel care a realizat în 1838 prima școală sătească din Moldova.

Peste trei decenii, la 25 octombrie 1869, prin testament, Anastasie Bașotă lasă o bună parte din averea sa cu scopul de a se înfiinţa un liceu – Institut Academic – ai cărui absolvenţi să poată fi primiţi în orice universitate din ţară sau din străinătate. Abia în 1879, la 18 februarie, s-au putut deschide cursurile şcolii care a devenit primul şi singurul institut de grad liceal la sat timp de şapte decenii.

După aproximativ 140 de ani, autoritățile locale din comuna Pomârla au demarat cea mai amplă reabilitare a clădirii construite de boierul Anastasie Bașotă.

Primarul Dumitru Chelariu a reușit obținerea unei finanțări în valoare de 6,4 milioane de lei iar Liceul Anastasie Bașotă din Pomârla nu va mai fi doar cel mai bogat liceu din Botoșani ci și cel mai modern. Mai mult, el va avea și o bază sportivă pe care se vor putea juca inclusiv meciuri de fotbal plus o sală de sport și terenuri de handbal, baschet, volei și tenis.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad