Connect with us

Sport

Adversar necunoscut pentru FC Botoșani. Cine este Ordabasy?

Published

on

FC Botoșani o va înfrunta pe formația kazahă Ordabasy Shymkent în turul 1 preliminar din Europa League.

Ordabasy, care va fi gazdă în meciul cu FC Botoșani, a încheiat pe locul 3 sezonul precedent din Kazahstan, cu 65 de puncte, la patru lungimi în spatele campioanei Astana.

Având în vedere formatul competițional primăvară-toamnă din Kazahstan, Ordabasy a încheiat ediția precedentă de campionat încă din noiembrie 2019.

Noua stagiune din Kazahstan a început în martie, cu trei partide, însă pandemia de coronavirus a făcut ca întrecerea să fie întreruptă până la începutul lunii iunie. La doar câteva zile distanță după reluare, campionatul a fost din nou suspendat, ca urmare a numărului mare de cazuri de COVID-19.

Astfel, după doar patru meciuri jucate în acest sezon, Ordabasy, condusă de antrenorul Kakhaber Tskhadadze, din Georgia, ocupă locul 7 din 12 echipe, cu patru puncte acumulate. Ultimul meci oficial jucat de adversara lui FC Botoșani a avut loc pe 1 iunie, contra celor de la Karagandy, scor 0-1.

Ordabasy nu a trecut niciodată de turul 2 preliminar al Europa League

În sezonul precedent, Ordabasy și-a egalat cea mai bună performanță din campionatul intern – locul 3.

În ceea ce privește cupele europene, cel mai bun rezultat obținut de clubul kazah este accederea în turul 2 preliminar din Europa League. S-a întâmplat în 2013, dar și în sezonul precedent, când Ordabasy era eliminată de Mlada Boleslav, scor 3-4, la general.

Adversara moldovenilor are un lot estimat de Transfermarkt la 12,4 milioane de euro, cel mai valoros jucător fiind brazilianul Joao Paulo (32 de ani) – 1,4 milioane de euro.

Ordabasy își dispută meciurile de pe teren propriu pe stadionul “Kazhimukan Munaytpasov”, care are o capacitate de 20.000 de locuri. Arena va fi goală la meciul cu FC Botoșani, conform deciziei UEFA de a nu permite accesul fanilor în această perioadă.

Sursa: Digisport

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad