Connect with us

Sport

Adversar necunoscut pentru FC Botoșani. Cine este Ordabasy?

Published

on

FC Botoșani o va înfrunta pe formația kazahă Ordabasy Shymkent în turul 1 preliminar din Europa League.

Ordabasy, care va fi gazdă în meciul cu FC Botoșani, a încheiat pe locul 3 sezonul precedent din Kazahstan, cu 65 de puncte, la patru lungimi în spatele campioanei Astana.

Având în vedere formatul competițional primăvară-toamnă din Kazahstan, Ordabasy a încheiat ediția precedentă de campionat încă din noiembrie 2019.

Noua stagiune din Kazahstan a început în martie, cu trei partide, însă pandemia de coronavirus a făcut ca întrecerea să fie întreruptă până la începutul lunii iunie. La doar câteva zile distanță după reluare, campionatul a fost din nou suspendat, ca urmare a numărului mare de cazuri de COVID-19.

Astfel, după doar patru meciuri jucate în acest sezon, Ordabasy, condusă de antrenorul Kakhaber Tskhadadze, din Georgia, ocupă locul 7 din 12 echipe, cu patru puncte acumulate. Ultimul meci oficial jucat de adversara lui FC Botoșani a avut loc pe 1 iunie, contra celor de la Karagandy, scor 0-1.

Ordabasy nu a trecut niciodată de turul 2 preliminar al Europa League

În sezonul precedent, Ordabasy și-a egalat cea mai bună performanță din campionatul intern – locul 3.

În ceea ce privește cupele europene, cel mai bun rezultat obținut de clubul kazah este accederea în turul 2 preliminar din Europa League. S-a întâmplat în 2013, dar și în sezonul precedent, când Ordabasy era eliminată de Mlada Boleslav, scor 3-4, la general.

Adversara moldovenilor are un lot estimat de Transfermarkt la 12,4 milioane de euro, cel mai valoros jucător fiind brazilianul Joao Paulo (32 de ani) – 1,4 milioane de euro.

Ordabasy își dispută meciurile de pe teren propriu pe stadionul “Kazhimukan Munaytpasov”, care are o capacitate de 20.000 de locuri. Arena va fi goală la meciul cu FC Botoșani, conform deciziei UEFA de a nu permite accesul fanilor în această perioadă.

Sursa: Digisport

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )